ΕΒΕΑ: Επιφυλακτικοί οι Έλληνες

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν θα συμβάλουν στη μείωση των δαπανών, ενώ δεν είναι δυνατή ούτε η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ένας στους δύο Έλληνες, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ. Η έρευνα του ΕΒΕΑ

διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 16-18 Σεπτεμβρίου 2014 και παρουσιάζει τους συμμετέχοντες επιφυλακτικούς.Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες δηλώνουν λιγότερο απαισιόδοξοι για την ελληνική οικονομία, σχεδόν ένας στους δύο δηλώνει πως αδυνατεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Σε ότι αφορά στην πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, μόλις το 20% των συμμετεχόντων δήλωσαν αισιόδοξοι, σημειώνοντας πάραυτα μια βελτίωση 5 ποσοστιαίων μονάδων από τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας. Το ποσοστό απαισιοδοξίας των συμμετεχόντων όμως διατηρείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα ξεπερνώντας το 60%, γεγονός που πιθανώς να υποδηλώνει τη δυσκολία μεταστροφής του αρνητικού κλίματος, ενώ και το ποσοστό αβεβαιότητας είναι αρκετά υψηλό στο 19%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος ανάφερε πως η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα