Ευρωζώνη: Εξετάζεται η εφαρμογή του ESM το 2012

Οι χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία που θα επισπεύσει την εφαρμογή του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης κατά ένα χρόνο, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, που επικαλείται δυο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, είχε αρχικά προγραμματιστεί να μπει σε εφαρμογή το 2013, αλλά πλέον εξετάζεται η εφαρμογή του από το επόμενο έτος.

“Η Ευρωζώνη συμφώνησε να θέσει σε εφαρμογή το ESM ένα χρόνο νωρίτερα. Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ότι το ESM είναι καλύτερο από το EFSF”, δήλωσε στο Dow Jones Newswires, κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι συμμετέχοντες στη G20 ανέφεραν πως τα μελη της Ευρωζώνης διαβεβαίωσαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εμποδίσουν τη μετάδοση της κρίσης σε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η Ιταλία κα η Ισπανία.

Παράλληλα, οι G20 τόνισαν πως η γρηγορότερη εφαρμογή του ESM μαζί με “ένα σχέδιο για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών” θα παρουσιαστεί από τους ευρωπαίους στις 23 Οκτωβρίου.

“Θα υπάρξει, επίσης, ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα”.

Υπενθυμίζεται πως την πρόταση αυτή είχε κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jos

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984