Ευρωζώνη: Νέο ρεκόρ ανεργίας τον Αύγουστο

Μεγάλωσε ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, φτάνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα και υπενθυμίζοντας τη δυσχερή θέση, στην οποία έχει οδηγήσει η δημοσιονομική κρίση τα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., συνολικά 18,196 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν εκτός της αγοράς εργασίας τον Αύγουστο, μέγεθος αυξημένο κατά 34.000 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και το υψηλότερο από την αρχή καταγραφής του μεγέθους τον Ιανουάριο του 1995.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να φτάσει το 11,4% του εργατικού δυναμικού τον Αύγουστο, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανάλογο των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Σημειώνεται ότι η Eurostat αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία για την ανεργία του Ιουλίου, κάνοντας λόγο για το νέο ιστορικό υψηλό του 11,4% από 11,3% που είχε εκτιμήσεις προηγουμένως.

Το πρόβλημα της ανεργίας στην Ευρωζώνη είναι πιθανό να διογκωθεί τους προσεχείς μήνες, καθώς πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως τα επιχειρηματικά σχέδια των επιχειρήσεων περιλαμβάνουν επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας ως απάντηση στο αβέβαιο οικονομικό outlook.  

Η διογκούμενη ανεργία είναι πιθανό να κάμψει την καταναλωτική δαπάνη και να βάλει τροχοπέδη στην επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα