Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Τρία μέλη οργανωμένου κυκλώματος παράνομης διακίνησης λαθρομεταναστών συνελήφθησαν χτες το μεσημέρι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ενώ άλλα τέσσερα άτομα αναζητούνται.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την αστυνομία, προωθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - και κυρίως στη Γαλλία - λαθρομετανάστες, μέσω του Αερολιμένα Αθηνών έναντι

χρηματικής αμοιβής η οποία κυμαίνεται από 5.000-10.000 ευρώ το άτομο.

Συλληφθέντες είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα ελληνικής υπηκοότητας, 37 και 26 ετών αντίστοιχα, και ένας Ιρανός, 29 ετών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, έπειτα από πληροφορίες, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, εντόπισαν τους τρεις συλληφθέντες στο χώρο αναχωρήσεων του αεροδρομίου να εκδίδουν από το αυτόματο μηχάνημα (ηλεκτρονικό check in ) κάρτες επιβίβασης με προορισμό το Παρίσι, για λογαριασμό τρίτων προσώπων. Κατόπιν παρέλαβαν πέντε αλλοδαπούς (τέσσερις υπηκόους Αφγανιστάν και έναν Παλαιστίνιο) που είχαν μεταφέρει στο αεροδρόμιο άλλα μέλη του κυκλώματος, τους παρέδωσαν τις κάρτες επιβίβασης και τους συνόδευσαν μέχρι τις εξόδους επιβίβασης όπου και συνελήφθησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα