Φασίστας ή βλαξ ο Κατίδης;

Tου Στέφανου Λεμονίδη

Ο Γιώργος Κατίδης μετά το ναζιστικό χαιρετισμό στο ΟΑΚΑ, κι αφού τον προειδοποίησαν για την τιμωρία που τον περιμένει, άρχισε να ψελλίζει διάφορα ακατανόητα και πολλοί αναρωτήθηκαν. "Φασίστας ή βλάξ;". Όποια κι αν είναι η απάντηση, το ίδιο μας κάνει.

Όταν ένα παιδί 20 χρονών ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως ο χαιρετισμός του είναι ναζιστικός, τότε η κατάσταση είναι τραγική. Και ιδιαίτερα όταν αυτό, το πράττει ένας Θεσσαλονικιός , την ημέρα που στην πόλη του τιμούσαν τη μνήμη

50.000 Εβραίων, που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένα νέο παιδί που έχει γεμίσει το σώμα του με στίχους ράπερ, μας είπε ότι δεν είναι φασίστας και χαιρέτησε για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος και να τον αποθεώσει , για το γκολ που πέτυχε. Τα ίδια λέει και η Χρυσή Αυγή για "αρχαιοελληνικούς χαιρετισμούς" και διάφορες άλλες αηδίες.

Εντύπωση πάντως μας προκάλεσε ο προπονητής του Έβαλντ Λίνεν, που διώχθηκε στο παρελθόν στη Γερμανία για τις αριστερές πεποιθήσεις του. Μπροστά στο συμφέρον της ΑΕΚ, που παλεύει για τη σωτηρία της, δικαιολόγησε τον παίκτη, τον χαρακτήρισε "απολιτίκ", ξέχασε όμως ότι και στη χώρα του, έπαιρναν αψήφιστα το ναζιστικό κίνημα, ώσπου γιγαντώθηκε και καταβρόχθισε την Οικουμένη.

Αντίθετα με τον Λίνεν και τη διοίκηση της ΑΕΚ που θα αποφασίσει την Τρίτη για τον παίκτη, άμεση ήταν η αντίδραση της ΕΠΟ που απέκλεισε ισοβίως τον παίκτη από την Εθνική. Καταιγιστική και η "Ορίτζιναλ", που είχε καταδικάσει και την επίθεση των χρυσαυγιτών στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη. Ζήτησε την απομάκρυνση του παίκτη από την ΑΕΚ γιατί δεν συνάδει με τα "πιστεύω" του προσφυγικού συλλόγου.

ΥΓ: Για την ιστορία, ο Πάολο Ντι Κάνιο είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 7000 ευρώ και μια αγωνιστική, όταν χαιρέτησε ναζιστικά τους ακροδεξιούς οπαδούς της Λάτσιο, στον αγώνα με τη Λιβόρνο(κλαμπ με αριστερή ιδεολογία). Παραδέχτηκε μάλιστα ότι είναι φασίστας και ο χαιρετισμός ήταν προμελετημένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα