Φενέρ για τους "4"

Η Φενέρ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στους αποψινούς πρώτους προημιτελικούς του Europa League. Η τουρκική ομάδα επικράτησε της Λάτσιο με 2-0 και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ημιτελικους. Νίκες με καλό σκορ και για δύο ακόμη γηπεδούχους. Μπενφίκα και Τσέλσι επικράτησαν με 3-1 των Νιουκάστλ και Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα. Το "μενού" είχε και μια ισοπαλία, καθώς Τότεναμ και Βασιλεία έμειναν στο 2-2 στο Λονδίνο. Αναλυτικότερα:

Τότεναμ-Βασιλεία 2-2

Τη μεγάλη έκπληξη πήγε να

πετύχει η Βασιλεία μέσα στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν". Οι Ελβετοί προηγήθηκαν 2-0 κόντρα στην Τότεναμ με τέρματα των Στόκερ (30', σουτ) και Φ. Φράι (34' κεφαλιά) αλλά τα «σπιρούνια» ανέβασαν ρυθμό στη συνέχεια και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τα τέρματα των Αντεμπαγιόρ (40') και Σίγκουρντσον (58').

Τσέλσι-Ρούμπιν 3-1

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φερνάντο Τόρες η Τσέλσι απέκτησε σαφές προβάδισμα για την πρόκριση μετά την επικράτηση της με 3-1 κόντρα στη Ρούμπιν Καζάν. Οι Αγγλοι προηγήθηκαν μόλις στο 16' με τον Τόρες και ζευγάρωσαν τα τέρματα τους στο 32' με ωραίο ψηλεοκρεμαστό σουτ του Μόουσες. Οι Ρώσοι μείωσαν στο 41' με πέναλτι του Νάτσο. Ωστόσο, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ διατήρησε τον έλεγχο στην επανάληψη και έφτασε σε ένα τρίτο γκολ στο 70' με κεφαλιά του Τόρες.

Φενέρμπαχτσέ-Λάτσιο 2-0

Το προβάδισμα για την πρόκριση τους «4» του Europa League πήρε η Φενερμπαχτσέ, η οποία στο «Σουκρού Σαράτσογλου» επικράτησε 2-0 της Λάτσιο. Οι Ιταλοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 47΄(αποβλήθηκε ο Ονάζι), η Φενέρ ήταν ούτως ή άλλως καλύτερη και στο 78΄άνοιξε το σκορ ε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουεμπό. Στο 90' ο Κάουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα δίνοντας σαφές προβάδισμα για πρόκριση στους «4» του Europa League στην «Φενέρ».

Μπενφίκα-Νιουκάστλ 3-1

Οι Πορτογάλοι δεν πτοήθηκαν από το προβάδισμα της ομάδας του Άλαν Πάρντιου και όχι μόνο γύρισαν το ματς, αλλά με το 3-1 πήραν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League. Ο Παπίς Σισέ ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά τη Νιούκαστλ στο 12', ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με τα γκολ των Ροντρίγκο (25'), Λίμα (65') και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόζο (71'). Το δοκάρι του Αρτούρ «σημάδεψε» δύο φορές (23', 47') ο σκόρερ των φιλοξενούμενων. Όπως και να έχει μετά απο αυτό το πρώτο 90άλεπτο οι Πορτογάλοι έχουν τον πρώτο λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα