Φερεϊρα: «Για την ιστορία μας...»

Ο Παναθηναϊκός δίνει αύριο ίσως έναν από τους κρισιμότερους αγώνες στην ιστορία του, καθώς αντιμετωπίζει την Μάδεργουελ και θέλει πάση θυσία τη νίκη για πολλούς λόγους.

«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί λόγω της ιστορίας του, θα έλεγα ότι στη διάρκεια του χρόνου οι ομάδες χτίζουν την ιστορία τους» δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης του

γ' προκριματικού γύρου με τη Μάδεργουελ ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα.


«Ταυτόχρονα γίνονται και αλλαγές που δημιουργούν εκπλήξεις. Θεωρώ όμως ότι αυτό που συμβαίνει με τη Μάδεργουελ που έχει μικρή ιστορία στην Ευρώπη, είναι μία ευκαιρία», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος εν συνεχεία επεσήμανε: «Ο Παναθηναϊκός βέβαια, έχει μακρά ιστορία στο θεσμό και μην ξεχνάμε την συμμετοχή στον τελικό του 1971. Λόγω αυτής της καλής αυτής ιστορίας, ο Παναθηναϊκός θεωρείται φαβορί. Η ιστορία, βεβαίως, λέει ότι τα φαβορί υπάρχουν μέχρι την ώρα που αρχίσει το παιχνίδι».

Ο Πορτογάλος τεχνικός  έσπευσε να μιλήσει για τις αποδείξεις που καλείται να δώσει εντός του γηπέδου η ελληνική ομάδα.

«Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει τη μάχη, να βγει νικητής και να πάρει την πρόκριση, πρόκειται, λοιπόν, για δύο αγώνες, το σημαντικό είναι τα γκολ που θα μπουν», έσπευσε, λοιπόν, να επισημάνει ο προπονητής των «πράσινων και να προσθέσει: «Στο αυριανό αγώνα περιμένουμε το αντίπαλο επιθετικό και φιλόδοξο. Απ' την πλευρά μας θα υπάρξει αλληλεγγύη με ένα ομαδικό και δυναμικό παιχνίδι, ώστε να τα καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Στη συνέχεια ο Φερέιρα αναφέρθηκε και στο θέμα του Καραγκούνη και στο αν η απουσία του αποτελεί μειονέκτημα για τους «πράσινους». Και σ' αυτό το σημείο, λοιπόν, ο Ιβηρας τεχνικός έσπευσε να επισημάνει πως «ο Καραγκούνης δεν έχει συμβόλαιο αυτή τη στιγμή ε τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης δεν αποτελεί μέρος του ρόστερ και εγώ μιλώ μόνο για τους παίκτες που ανήκουν στην ομάδα».

Οσο για το τέλος, ο Πορτογάλος κλήθηκε να απαντήσει και στην ερώτηση περί του σχήματος και στο αν υπάρχει περίπτωση να παίξει ο Παναθηναϊκός με τρεις αμυντικούς. «Γιατί ρωτάτε, από πού έχει βγει αυτό το συμπέρασμα;», απάντησε αρχικά ο Φερέιρα και κατέληξε: «Όχι, αύριο θα παίξουμε με τέσσερις αμυντικούς (σ.σ. γέλια). Αν νομίζεται πάντως ότι είναι καλύτερο να παίξουμε με τρεις…Η απάντηση είναι ότι θα παίξομυε με τέσσερις. Αυτός είναι ο τρόπος που παίζουμε κι δεν θα αλλάξουμε κάτι στο αυριανό παιχνίδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα