Φιλιππίνες: 24 νεκροί από τροπική καταιγίδα

Η τροπική καταιγίδαπου έπληξε τις Φιλιππίνες έγινε αιτίανα χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ενώεξακολουθεί να αγνοείται η τύχη εννέαανθρώπων, ανακοίνωσε το Σάββατο ηΥπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία,19 άνθρωποι τραυματίσθηκαν καθώς ητροπική καταιγίδα Σον-Τινχ προκάλεσεπλημμύρες, κατολισθήσεις, τροχαία καιναυτικά δυστυχήματα.

Οι περισσότεροι απότους αγνοουμένους είναι ψαράδες πουβγήκαν στα ανοιχτά παρά τις προειδοποιήσεις,ενώ άλλοι είναι επιβάτες σκαφών τα οποίαβυθίστηκαν εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

Δώδεκα από τα θύματαπνίγηκαν στη θάλασσα

ή σε πλημμύρες,ενώ τα υπόλοιπα έχασαν τη ζωή τους σεκατολισθήσεις, από ηλεκτροπληξία ή ότανχτυπήθηκαν από δέντρα ή συντρίμμια.

Η τροπική καταιγίδαέπληξε τις Φιλιππίνες την Πέμπτη,αναγκάζοντας τις αρχές να διακόψουν ταδρομολόγια των οχηματαγωγών, δημιουργώνταςπροβλήματα σε 16.000 επιβάτες. Επίσηςματαιώθηκαν εσωτερικές πτήσεις.

Η καταιγίδα έπληξε πάνωαπό 30 επαρχίες στο κεντρικό, ανατολικόκαι νότιο τμήμα της χώρας και έγινεαιτία να διακοπούν η ηλεκτροδότηση καιοι τηλεπικοινωνίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα