«Φωνάζουν» για τήρηση των δεσμεύσεων

Πληθαίνουνοι φωνές ευρωπαϊκών αξιωματούχων πουζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει τιςδεσμεύσεις της ενόψει της επίσκεψηςΓιούγκερ στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτηκαι ακολούθως των συναντήσεων του Πρωθυπουργού με Μέρκελ και Ολάντ.  «Δενυπάρχει περιθώριο ελιγμών ούτε όσοναφορά τον χρόνο, ούτε την ουσία»,προειδοποιεί ο επικεφαλής τηςκοινοβουλευτικής ομάδας τωνΧριστιανοδημοκρατών, της Γερμανίδαςκαγκελαρίου

Άνγκελα Μέρκελ, ΦόλκερΚάουντερ, με συνέντευξης του στο γερμανικόπεριοδικό Der Spiegel.

ΗΓαλλία και η Γερμανία πρέπει πρώτα ναεξετάσουν την έκθεση της τρόικα για τηδημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδαςκαι έπειτα να λάβουν ένα συγκεκριμένοαίτημα για βοήθεια από την Αθήνα προτούαποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουνπρος τη χώρα μας, όπως δήλωσε ο υπουργόςΕυρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας,Μπερνάρ Καζαβέβ κατά τη διάρκειασυνέντευξης του στον ραδιοφωνικό σταθμόEurope 1.

Σεπραγματικό Αρμαγεδών θα εξελιχθεί ηοικονομική κρίση στην Ευρώπη εάν ηΕλλάδα εξωθηθεί σε έξοδο από το ευρώ,υποστηρίζει σε κεντρικό άρθρο της ηιταλική Ρεπούμπλικα. «Η διεθνήςκερδοσκοπία θα ποντάρει στην έξοδο τηςΙταλίας και της Ισπανίας από το Ευρώ,απογειώνοντας τα σπρεντ, ενώ ενδεχόμενηστάση πληρωμής των ελληνικών δανείων,θα δημιουργούσε τεράστιες τρύπες στιςοικονομίες όλων των χωρών του Ευρώ,συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας,αλλά και της ΕΚΤ» τονίζει η εφημερίδα.Η διάσωση της Ελλάδας με όποιο κόστος,ίσως να είναι τελικά η μόνη λύση για τηδιάσωση της ίδιας της Ευρωζώνης, καταλήγειη έγκριτη εφημερίδα.

Σεαυτό το κλίμα διήμερη επίσκεψη στοΒερολίνο, με τη μορφή και προπομπούεκείνης του πρωθυπουργού στις 24 Αυγούστου,πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργόςΕξωτερικών. Ο Δ. Αβραμόπουλος θαέχει την Δευτέρασυνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό τουΓκίντο Βεστερβέλε.

Keywords
Τυχαία Θέματα