«Φορολογική ελάφρυνση για εισοδήματα έως 25.000»

«Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε για φόρο 45% σε εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ, είμαι με τη μεσαία τάξη όχι εναντίον της», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και ξεκαθάρισε ότι τα εισοδήματα μέχρι 25.000 θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές.
Χαρακτήρισε εξάλλου μεγάλη καινοτομία τη χορήγηση επιδόματος σε κάθε παιδί με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ τόνισε ότι ο στόχος είναι να πάμε σταδιακά σε χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.


«Κάνουμε προσπάθειες να αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των πολυτεκνικών επιδομάτων σε εκείνους που το έπαιρναν μέχρι πρόσφατα», τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ χαρακτήρισε έτος καμπής το 2013.

Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι για πρώτη φορά θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ και απηύθυνε έκκληση να τηρηθούν από τον καθένα τα συμφωνηθέντα, διαβεβαιώνοντας ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες.

Εν τω μεταξύ, στην αυριανή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής θα επιχειρηθεί να αρθεί το αδιέξοδο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν στις αντιρρήσεις τους.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των διαβουλεύσεων ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος στη μία θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα