Φόρουμ για την ελληνοκινέζικη συνεργασία

Τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στο Θιβέτ θα ανιχνεύσουν Κινέζοι κρατικοί αξιωματούχοι, πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από τις δύο χώρες και επιχειρηματίες σε φόρουμ για την ανάπτυξη του Θιβέτ της Κίνας, που φιλοξενείται στις 10 και 11 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το συνέδριο, με

τίτλο "Θιβέτ: Νέες προοπτικές στην ελληνοκινεζική πολιτιστική και οικονομική συνεργασία", διοργανώνουν το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, η Υπηρεσία Ενημέρωσης και Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λ.Δ. της Κίνας και η Κινεζική Πρεσβεία στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελλάδας - Κίνας.

Πρόκειται για το τρίτο φόρουμ, καθώς έχουν προηγηθεί άλλα δύο, το 2009, στη Ρώμη και το 2007, στη Βιέννη.

Στο φόρουμ, που έχει διεθνη χαρακτήρα, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Ενημέρωσης και Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Γουάνγκ, ο Πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας, κ. Ντου, ο Πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, κ. Γιαννίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλάδας - Κίνας, κ. Ποταμιάνος, o Κώστας Βρεττός και ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Στις εργασίες του, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κεντρικής κυβέρνησης της Λ.Δ. της Κίνας, της διοίκησης της αυτόνομης Επαρχίας του Θιβέτ, πανεπιστημιακοί και από την Ελλάδα και από το Θιβέτ, Έλληνες, Γερμανοί και Γάλλοι λόγιοι, επιχειρηματίες, κ.ά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, θα παρουσιαστεί η ανάπτυξη του Θιβέτ και οι παρεμβάσεις στο δρόμο για τον εκσυγχρονισμό του από την κεντρική κυβέρνηση της Λ.Δ. της Κίνας, η ανάπτυξή του στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, καθώς και η τουριστική ανάπτυξή του.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 3ου φόρουμ για την ανάπτυξη του Θιβέτ της Κίνας οφείλουν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συμμετοχής το αργότερο μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα