Γαλλία: Προβάδισμα Ολάντ

Προβάδισμα στον Φρανσουά Ολάντ δίνουν οι κάλπες που στήθηκαν χθες στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των αμερικανικού τύπου προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Σοσιαλιστών για την προεδρία.

Ο Ολάντ προηγείται με 39% ενώ ακολουθεί η Μαρτίν Ομπρί με ποσοστό 30%. Οι δυο τους αναμένεται να δώσουν την τελική μονομαχία στις 16 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 1,5 εκατ. Γάλλοι έδωσαν την ψήφο τους, με «αντίτιμο» ένα ευρώ, και με τους Σοσιαλιστές να κερδίζουν το στοίχημα των ανοιχτών προκριματικών εκλογών για πρώτη φορά στα
χρονικά της Γαλλίας.

Με καταμετρημένα σχεδόν τα δύο τρίτα των ψήφων ο μετριοπαθής Φρανσουά Ολάντ λαμβάνει 39%, η Μαρτίν Ομπρί συγκεντρώνει 30% και ο πολέμιος της παγκοσμιοποίησης Αρνό Μονμπούρ 17%.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην σύντροφος του Ολάντ και ηττημένη στην προεδρική μάχη του 2007 κόντρα στον Νικολά Σαρκοζί, βρίσκεται στην τέταρτη θέση αποσπώντας γύρω στο 7%, ενώ ακολουθεί ο Μανουέλ Βαλ της νεότερης γενιάς των Σοσιαλιστών.

Ο μόνος μη Σοσιαλιστής υποψήφιος, ο Ζαν-Μισέλ Μπέιλ του Κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έρχεται τελευταίος με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 1%, σύμφωνα με το δίκτυο France 24.
Keywords
Τυχαία Θέματα