Γαλλία: Ψάχνουν δολοφόνο αλεξιπτωτιστών

Συνεχίζει η γαλλική αστυνομία με εντατικό ρυθμό τις έρευνές της για να εντοπιστεί ο δράστης τριών εν ψυχρώ δολοφονιών ένστολων αλεξιπτωτιστών -στις βάσεις Τουλούζη και Μοντομπάν- οι οποίες έγιναν υπό το φως της ημέρας.

Τα θύματα πυροβολήθηκαν όλα στο κεφάλι. Ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα και έφερε κάσκα.

Για την ταυτότητα του δράστη, το κίνητρό του, δεν υπάρχει για την ώρα κάποιο νεότερο σημαντικό στοιχείο, που συγχρόνως θα

βοηθούσε πολύ ώστε να μη συνεχίσει τη δράση του, δήλωσε ανωνύμως μια πηγή της αστυνομίας. Πρόσθεσε ότι "τεράστιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί, ώστε να σημειωθεί πρόοδος των ερευνών με στόχο τον εντοπισμό του δράστη", που διέφυγε χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

"Ο δολοφόνος γνωρίζει πού να πυροβολήσει, για να προκαλέσει θάνατο, γνωρίζει τα όπλα, έχει αυτοπεποίθηση", πρόσθεσε άλλη αστυνομική πηγή.

Εχει βρεθεί χωρίς να φέρει κανένα δακτυλικό αποτύπωμα το πυροβόλο όπλο, με το οποίο έγιναν και οι τρεις δολοφονίες των ενστόλων.

Τέταρτοςαλεξιπτωτιστής, βαρειά τραυματισμένος, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της Τουλούζης. Πυροβολήθηκε στη βάση του Μοντομπάν, επιχειρώντας να απομακρυνθεί.

Στο Μοντομπάν δόθηκε από τη στρατιωτική διοίκηση η άδεια, επι του παρόντος οι ένστολοι να μη φορούν τις στολές τους "εκτός υπηρεσίας".

Οιαστυνομικοί εξετάζουν τα εξής τρία ενδεχόμενα : 1. ο δολοφόνος να σκοτώνει κατ'επιλογήν βορειοαφρικανικής καταγωγής στρατιώτες. 2. Να είναι ανισόρροπος και να εχθρεύεται, γενικώς, τους στρατιωτικούς. 3. Να υπηρετεί και να προχώρησε, εμφορούμενος από πάθος για εκδίκηση, στο "ξεκαθάρισμα λογαριασμών".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα