Γέμισε παιδιά το πάρκο Τρίτση

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων κατοίκων των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων και γειτονικών Δήμων, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ξεκίνησαν από το πρωί στις 10.00 οι εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης.

Οι εκδηλώσεις που έχουν τίτλο «Για το Περιβάλλον με αγάπη» πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία

με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού και ολοκληρώνονται απόψε μετά τις 7.00 το απόγευμα.

«Με την εκδήλωσή μας αυτή, αποσκοπούμε στην κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής προς δυο κατευθύνσεις. Στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την αναβάθμιση του πάρκου Τρίτση ενός πάρκου 1.200 στρεμμάτων, που είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη» ανέφερε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κώστας Παπαντωνίου.

«Απευθυνόμαστε κυρίως στις μικρές ηλικίες, σε παιδιά από 4 έως 6 ετών», πρόσθεσε ο κ. Παπαντωνίου «γιατί είναι οι ηλικίες που πρέπει να ξεκινά η διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Προσπαθούμε να το πετύχουμε με το ειδικό φυλλάδιο που μοιράζουμε στα παιδιά, τις άλλες εκδηλώσεις και ομαδικά παιχνίδια με θέμα το περιβάλλον».

Ο κ. Παπαντωνίου είπε επίσης, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων δράσεων, που οργανώνει η περιφέρεια με στόχο την αναβάθμιση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία και υποστήριξε, ότι για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, η κεντρική διοίκηση πρέπει να μεταφέρει πόρους και αρμοδιότητες στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού.

Νωρίτερα το μεσημέρι οι μικροί επισκέπτες παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με τίτλο «Όταν τα φύκια βγήκαν στη στεριά» ενώ στο χώρο λειτουργούν Εργαστήριο ανακύκλωσης και σταθμοί περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στα παιδιά διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό από καλλιτέχνες με ξυλοπόδαρα και μασκότ ντυμένες με στολές ζώων του Δάσους.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα