Γενική απεργία κατά των μέτρων

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα για 48 ώρες ενάντια στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο των νέων μέτρων λιτότητας. Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποίησαν στις 11.00, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ διοργάνωσε συλλαλητήριο στην Ομόνοια. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα όλα τα μέσα Μεταφοράς,
ενώ συνεχίζουν έως αύριο στις 5 το πρωί την απεργία οι οδηγοί ΤΑΧΙ. Χωρίς δακτύλιο η πρωτεύουσα. Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία λόγω της κινητοποίησης της ΠΝΟ, ενώ στάση εργασία πραγματοποίησαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 10:00 έως τις 13:00. Σε κλοιό και αύριο το κοινοβούλιο την ώρα της καυτής ψηφοφορίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία όλης της χώρας. Οι δικηγόροι απέχουν έως και τις 11 Νοεμβρίου, ενώ παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι 18 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι εισαγγελείς. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε πως από το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σήμερα ρολά κατεβάζουν, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, και τα εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν και οι δημοσιογράφοι από τις 10 το πρωί έως τις 2.30μμ.

Οργανωμένα θα συμμετάσχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στις κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Η ΠΕΔΑ στο ψήφισμα που εξέδωσε «καλεί τους δήμους της Αττικής, ως έκφραση αλληλεγγύης στους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες όλης της χώρας που διαμαρτύρονται για τη συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους, να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο επιλέξουν στη γενική απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις των τριτοβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων».
Keywords
Τυχαία Θέματα