Γεννήθηκε τραπεζικός κολοσσός

Ανακοινώθηκε νωρίτερα η εξαγορά της Eurobank από την Εθνική Τράπεζα, η οποία κατέθεσε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών της Eurobank, ενώ η σχέση ανταλλαγής που προτείνει ανέρχεται στις 58 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 100 μετοχές της Eurobank. Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Eurobank, οι νυν μέτοχοι της ΕΤΕ και οι νυν μέτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΤΕ κατά 75% και 25% αντίστοιχα. Μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης, η Εθνική αναφέρει ότι προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση με την Eurobank.


"Η πρόταση στοχεύει στη δημιουργία ενός διευρυμένου τραπεζικού ομίλου που θα διαδραματίσει τον καίριο ρόλο του πυλώνα σταθεροποίησης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα παράσχει την απαραίτητη χρηματοδότηση που θα στηρίξει την Ελληνική οικονομική ανάκαμψη", δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Γιώργος Ζανιάς.

«Με την παρούσα Δημόσια Πρόταση, η ΕΤΕ επιταχύνει την τάση ενοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργώντας ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ικανό να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που βιώνει η Ελλάδα και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους μετόχους και των δύο τραπεζών", επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα