Για τις κρατούμενες & τα παιδιά τους

Δράση αλληλεγγύης για τις κρατούμενες στις Γυναικείες Φυλακές, τις μητέρες και τα παιδιά τους στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας οργανώνει η Φυλή των Φίλων στον πολυχώρο Χυτήριο, επί τις Ιεράς Οδού 44 στο Γκάζι.

Η δράση περιλαμβάνει συγκέντρωση αγαθών από τις 3μμ στο Χυτήριο που ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς και ενημερωτικό πάνελ στις 6.30 το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Στο πάνελ συμμετέχουν η διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Ελεώνα Χαρά Κουτσομιχάλη, η κοινωνική λειτουργός του Καταστήματος Νίκη Μουσχή, η δικηγόρος-εγκληματολόγος

του Κέντρου Επανένταξης Αποφυλακιζόμενων Φωτεινή Μηλιώνη και ο Ανδρέας Κρεμμύδας, από το Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ/ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Συνολικά 450 γυναίκες και 21 παιδάκια ηλικίας από λίγων μηνών μέχρι 3,5 ετών (ο νόμος προβλέπει την παραμονή των παιδιών μέχρι την ηλικία των 3 ετών με τις μητέρες τους, ώστε να μη βιώνουν αποχωρισμό στην πρώιμη ηλικία) βρίσκονται έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Ελεώνα Θήβας.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ των υλικών αγαθών που συγκεντρώνουμε μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Οι ανάγκες των κρατουμένων και των μικρών παιδιών σε υλικά αγαθά, περιλαμβάνουν:

- Είδη Ατομικής Καθαριότητας, όπως σκόνη πλυσίματος για το πλυντήριο και για το χέρι, μαλακτικό πλυσίματος, σαμπουάν σώματος, σαμπουάν μαλλιών, σερβιέτες, ενυδατικές κρέμες σώματος, παιδικά σαμπουάν, παιδικές κρέμες σώματος, παιδικά πάμπερς σε όλα τα μεγέθη.

- Κούνιες, κρεβατάκια, πάρκα (δεύτερο χέρι-σε καλή κατάσταση)

- Παιδικό Ρουχισμό για ηλικίες κάτω των 4 ετών.

- Παραμύθια για Νήπια κάτω των 4 ετών.

- Παιχνίδια επιτραπέζια και Βιβλία για μεγάλους.

- Παιχνίδια χώρου Παιδότοπου για κοινόχρηστη χρήση των νηπίων.

(Στο Κέντρο Κράτησης υπάρχει παιδότοπος σε καλή κατάσταση, με ζωγραφιές στους τοίχους από παραστάσεις παιδικών παραμυθιών, όμως τα παιχνίδια είναι χαλασμένα από μακρόχρονη χρήση και δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασής τους. Μπορούμε να αναζητήσουμε παιχνίδια παιδότοπου από Παιδικούς Σταθμούς). Όπως έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι, μόνο τα παραπάνω υλικά αγαθά μπορούν να γίνουν δεκτά, καθώς ο Κανονισμός στους χώρους κράτησης θέτει κάποιους περιορισμούς.

Μεταφορά - Παράδοση και Θεατρική παράσταση
Οι Φίλοι οργανώνουν με δικά τους αυτοκίνητα τη μεταφορά των υλικών αγαθών στο Κέντρο Κράτησης Ελεώνα Θήβας, όπου και θα τα παραδώσουν την επόμενη μέρα (Πέμπτη 11 Ιουλίου, ώρες 5:00μμ-8:00μμ). Την ημέρα αυτή θα παιχτεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της φυλακής η Θεατρική Παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από την ομάδα Πείρα(γ)μα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο εμψύχωσης στις κρατούμενες από τη θεατρική ομάδα.

Επίσης, όσοι φίλες και φίλοι είναι Εικαστικοί, Παιγνιοθεραπευτές, Μουσικοί, Παραμυθάδες και όποιας άλλης ειδικότητας για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και επιμόρφωση, μπορούν να το δηλώσουν την ημέρα της συνάντησής μας στο ΧΥΤΗΡΙΟ και να συζητήσουμε τη διαθεσιμότητα και τη δυνατότητα για μια πιο τακτική παρουσία και προσφορά της Φυλής των Φίλων στις Γυναικείες Φυλακές και μετά από αυτή τη δράση Αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα