Για το βλέμμα του Τεό

Τιμητικό αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο, απόψε στις 7 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Megaron Plus.

Για το μοναδικό βλέμμα του μεγάλου σκηνοθέτη πάνω στην Ελλάδα και την ιστορία της, θα μιλήσουν ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο καθηγητής Ιστορίας Αντώνης Λιάκος, η φιλόλογος

και συγγραφέας Αιμιλία Καραλή, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειρήνη Στάθη και ο Δημήτρης Μαρωνίτης.

Επίσης θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Λυγγούρη για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τα γυρίσματα που έκανε για τη «Σκόνη του χρόνου», τον Ιανουάριο του 2008 στο Βερολίνο, καθώς και η τηλεοπτική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αθήνα, επιστροφή στην Ακρόπολη».

Τραγική συγκυρία το γεγονός ότι το αφιέρωμα αυτό έρχεται να αντικαταστήσει την εκδήλωση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με την παρουσία του ίδιου του Αγγελόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Βιμ Βέντερς, θα άνοιγαν μια συζήτηση για τον κινηματογράφο.

Ο Αντώνης Λιάκος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Βάνα Λυκομήτρου κι επεσήμανε ότι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, μπορεί να μην έγραψε ιστορία σαν αυτή που έγραψαν οι σύγχρονοί του ιστορικοί, αλλά δημιούργησε ταινίες με υλικό της ιστορίας και ότι το έργο του αποτελεί έναν ιστορικό στοχασμό.

«Ο Αγγελόπουλος ποίησε την ιστορία με εικόνες και αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο της βραδιάς», κατέληξε ο κ. Λιάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα