Γίνε Εθελοντής σε 60 χώρες

Εθελοντικά προγράμματα για ανθρώπους όλων των ηλικιών διαχειρίζεται η ΜΚΟ «Έλιξ», η οποία το τελευταίο τέταρτο του αιώνα αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς αποστολής εθελοντών στο εξωτερικό, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί σε αντίστοιχα προγράμματα στη χώρα περισσότερους από 250.

Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να γνωρίσουν διαφορετικούς τόπους
και τρόπους ζωής και μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα κοινά να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η παρουσίαση των προγραμμάτων για το καλοκαίρι του 2012 θα γίνει στις 5μμ, στον Ιανό, Σταδίου 24, όπου θα γίνει και η έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.
 
Πρόκειται για προγράμματα εθελοντικής εργασίας (τα λεγόμενα workcamps), τα οποία διαρκούν συνήθως 2 εβδομάδες με βασικό αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά ενώ της περισσότερες φορές δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Το ποσό συμμετοχής είναι 100 ευρώ και καλύπτει διαμονή, πλήρη σίτιση και 24ωρη υποστήριξη από εκπαιδευμένους ομαδάρχες, ενώ παράλληλα ενισχύει την διοργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων σε τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα.

Τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον εθελοντή. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την εθελοντική εργασία, ελεύθερο χρόνο για συζητήσεις και περιηγήσεις, εκδρομές αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα του τόπου φιλοξενίας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε το site μας: www.elix.org.gr  
Ντόρα Βουγιούκα, Υπεύθυνη Προβολής και Επικοινωνίας
Τηλ.: 210 3825506
Keywords
Τυχαία Θέματα