Γιορτή Βιβλίου

Όλη η σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή συγκεντρώνεται από αύριο έως και τις 9 Ιουνίου σε 110 περίπτερα που έχουν στηθεί στο Πεδίον του Άρεως, στο πλαίσιο της 36ης Γιορτής Βιβλίου.

Την Γιορτή Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Καρδαμίτσα», Θάνος Ψυχογιός, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα

9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου, επεσήμανε ότι «στόχος της φετινής διοργάνωσης δεν είναι μόνο η παρουσίαση των νέων τίτλων βιβλίων, αλλά το να συνδυαστεί το βιβλίο και η φιλαναγνωσία με άλλες δράσεις, όπως είναι το αφιέρωμα στον Κωνσταντίνου Καβάφη για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και αυτό στον Γιώργο Σεφέρη με αφορμή τα 50 χρόνια από την απονομή του βραβείου νόμπελ».

«Φέτος θα συγκεντρώσουμε βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο και θα ενισχύσουμε τις βιβλιοθήκες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2011, για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα», επεσήμανε.

Η έκθεση διανθίζεται από πλήθος εκδηλώσεων για παιδιά και μεγάλους όπως είναι η έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, η έκθεση φωτορεπορτάζ, παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα