Γιορτινή κίνηση στην αγορά

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα εμπορικά καταστήματα της πόλης με τους καταναλωτές να ψωνίζουν τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και δώρα για τους αγαπημένους τους.
Το Σαββατοκύριακο, όπου τα καταστήματα λειτούργησαν σε εορταστικούς ρυθμούς, έφερε χαμόγελα στους εμπόρους καθώς η αγορά θύμισε για λίγο τις καλές εποχές. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καταστήματα με παιχνίδια, που βεβαίως αυτές της ημέρες έχουν την τιμητική τους. Στα υπόλοιπα υπήρξε μεν κίνηση όχι όμως τόσο σημαντική ώστε να καλύψει τα κενά της προηγούμενης περιόδου. Οι καταναλωτές αρκέστηκαν

για ακόμη μια φορά στα απολύτως απαραίτητα.

Πάντως το συνεχές ωράριο, ο σχετικά καλός καιρός και οι διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δίνουν μια πραγματικά εορταστική νότα στην πόλη , πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους.


Στο πλαίσιο αυτό και μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο, τα εμπορικά καταστήματα εφόσον το επιθυμούν μπορούν να παραμείνουν να ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ.
Σήμερα πάντως τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ και αύριο έως τις 6 το απόγευμα.


Σε ότι αφορά τα εδέσματα που συνθέτουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι με τους καταναλωτές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε χοιρινό και πουλερικά. Χοιρινά πωλούνται από 3 έως 7 ευρώ το κιλό, κοτόπουλα από 2 έως και 5.


Πάντως το Σαββατοκύριακο όπου τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν ανοιχτά, κατέγραψαν το 70% του ημερήσιου τζίρου, κάτι που δείχνει πως υπάρχουν περιπτώσεις όπου το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εξυπηρετεί τους καταναλωτές.

Ρεπορτάζ: Χριστιάνα Κούσιου

Keywords
Τυχαία Θέματα