Τελεσίγραφο στους απεργούς

Προθεσμία μέχρι αύριο στους εργαζόμενους του μετρό που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου». Πρέπει να υπάρξει λύση που θα αντιστοιχείται με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση για το μισθολόγιο αλλά και θα διατηρεί

το θεσμό της σύμβασης υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο των συγκοινωνιών καλύπτονται από συλλογική αυτονομία και συνάπτουν με το δημόσιο συλλογική σύμβαση εργασίας.

Εν τω μεταξύ,απ το βήμα της ολομέλειας της βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης , δήλωσε οτι είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Για τρίτη φορά προσέφυγε σήμερα κατά της απεργίας η διοίκηση της Σταθερών Συγκοινωνιών, όπως δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη,ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Παπαθανάσης.

Την ίδια ώρα, χωρίς τέλος η ταλαιπωρία για επιβάτες και οδηγούς για 7η μέρα στους δρόμους της Αθήνας λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στο Μετρό. Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα μείνουν ακινητοποιημένα έως τις 4 το απόγευμα λόγω της στάσης των εργαζομένων. Κανονικά κινούνται σήμερα λεωφορεία και τρόλεϊ. Αύριο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο 11 με 5μμ.

«Δεν συμφωνώ με τον τρόπο που διεκδικούν τα δίκαιά τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Δεν τα διεκδικείς ταλαιπωρώντας τον υπόλοιπο πληθυσμό», δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγας. Αν και αναγνώρισε αδικίες στο ενιαίο μισθολόγιο, είπε πως δεν πρέπει να αφήνουμε παράθυρο για εξαιρέσεις.

«Καλό είναι να μην μιλάμε για εξαιρέσεις. Απ' ό,τι γνωρίζω, στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου μπορούν να υπάρξουν και συλλογικές συμβάσεις. Αν αρχίσουν όμως οι εξαιρέσεις, χαθήκαμε», δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, ο Σπύρος Λυκούδης, Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ.

Την εκτίμηση ότι, η απόφαση για κινητοποιήσεις στο μετρό θα έπρεπε να ληφθεί με μυστική καθολική ψηφοφορία, εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή «Η Τρόικα του Αθήνα 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα