Γονιδιακή εξέταση για τον καρκίνο του μαστού

Ελπίδα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού ή τον άμεσο εντοπισμό του δίνει μια γονιδιακή εξέταση που ανέπτυξαν επιστήμονες στη Βρετανία και θα είναι προσιτή σε όλες τις γυναίκες, αφού το κόστος της θεωρείται χαμηλό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εξέταση θα ξεκινά με αναλύσεις αίματος ή σάλιου, ώστε να εξεταστεί το DNA, ενώ θα ακολουθεί ο έλεγχος του βάρους, ακτινογραφία στο στήθος, αλλά και ερωτηματολόγιο στο οποίο οι γυναίκες θα πρέπει να απαντήσουν αναφέροντας τις συνήθειες που έχουν στον καθημερινό τρόπο ζωής.

Τα
αποτελέσματα θα δίνονται το αργότερο σε διάστημα 15 ημερών και αν αυτά δείξουν πολύ χαμηλό ποσοστό κινδύνου, ο επόμενος έλεγχος δεν θα είναι απαραίτητο να γίνεται προτού περάσουν δέκα χρόνια.

Η εξέταση θα είναι διαθέσιμη σε περίπου δύο με τρία χρόνια.

Ο ογκολόγος Βαγγέλης Φιλόπουλος, μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου, τόνισε ότι «οι γονιδιακές εξετάσεις, οι οποίες θα αντικαταστήσουν σε λίγα χρόνια τις κλασικές μεθόδους, υπόσχονται έγκαιρη πρόληψη ακόμα και χρόνια πριν την εκδήλωση της νόσου, κάτι το οποίο, όμως, θα αναδείξει προβλήματα ως προς την αντιμετώπιση της σε υγιείς ακόμα γυναίκες».
Keywords
Αναζητήσεις
g3 karkinos tou maszou
Τυχαία Θέματα