Γ.Πρίντεζης: Φαβορί η Μπάρτσα αλλά...

Λίγο πριν ο Ολυμπιακός αποχωρήσει από το γήπεδο, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο www.athina984.gr και τον Γιώργο Κυριακίδη.

O Μπασκετμολίστας των ερυθρόλευκων μίλης για την αναμέτρησημε την Μπάρτσα και τον τρόπο προσέγγισης του συγκεκριμένου αγώνα, ο οποίος -σύμφωνα με τον διεθνή Έλληνα φόργουορντ- δεν απαιτεί ιδιαίτερες αλλαγές και προσαρμογές από πλευράς «ερυθρολεύκων», παρά τον χαρακτηρισμό των Ισπανών ως φαβορί.
Ο Ολυμπιακός

ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του ημιτελικού αγώνα με την Μπαρτσελόνα για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης με βραδινή προπόνηση στο «Σινάν Ερντέμ». Αύριο, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν στις 21:00 τους Καταλανούς, οι οποίοι θα παραταχθούν με πλήρη σύνθεση, καθώς τόσο ο Ναβάρο (υπέφερε από πελματιαία απονευρωσίτιδα) όσο και ο Ν' Ντόνγκ (ίωση) τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή τους.
Ποιες είναι οι τελευταίες σκέψεις πριν τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα;
«Είναι ένα παιχνίδι Φάιναλ Φορ- τελικός απέναντι σε μια ομάδα που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως φαβορί από την αρχή της χρονιάς και οπωσδήποτε χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Το παιχνίδι αυτό βρίσκεται καιρό στο μυαλό μας, από τη στιγμή που δεν είχαμε άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όμως, είναι ένας αγώνας και τίποτα παραπάνω. Πρέπει απλώς να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπου πρέπει να εμφανιστούμε με το μάξιμουμ της συγκέντρωσης, και να εφαρμόσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι έξτρα».
Σε ποια σημεία του παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα σάς έχει εφιστήσει την προσοχή ο προπονητής σας;
«Όλα θα παίξουν ρόλο. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με όλη τη σεζόν. Ξέρουμε ότι η Μπαρτσελόνα βασίζεται σε δύο παίκτες-κλειδιά, τον Ναβάρο και τον Λόρμπεκ. Αν καταφέρουμε να τους περιορίσουμε και κάνουμε το παιχνίδι μας, οι πιθανότητες νίκης θα είναι αυξημένες».
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιέγραψε την αναμέτρηση ως μάχη μεταξύ της δικής σας ενέργειας και της εμπειρίας της Μπαρτσελόνα. Συμφωνείς;

«Εν μέρει είναι σωστό. Πρέπει να συνεχίσουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα: να αγωνιστούμε με ενέργεια, να πετύχουμε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και να εξακολουθήσουμε να παίζουμε καλή άμυνα, όπως όλη τη χρονιά».
Ως μια πολύ νέα ομάδα, που πέρασε πολλές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν, πιστεύεις ότι έχετε σταθεροποιήσει την απόδοσή σας και αισθάνεστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;
«Η αυτοπεποίθησή μας είναι σίγουρα μεγαλύτερη, τόσο για τους νεότερους όσο και τους παλαιότερους. Όμως, τώρα είναι το κρισιμότερο σημείο της χρονιάς. Απομένουν ακόμα 6-7 αγώνες, στους οποίους όλα μπορούν να γίνουν. Αυτά είναι τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς και πρέπει να δείξουμε τα καλύτερα στοιχεία που διαθέτουμε στο γήπεδο».
Η Μπαρτσελόνα με ή χωρίς τον Ναβάρο έχει διαφορά για εσάς;
«Όχι, γιατί είναι μια ομάδα δεμένη. Αποτελεί ένα θετικό μοντέλο στην Ευρώπη, καθώς διατηρεί κάθε χρόνο τον βασικό της κορμό και αλλάζει δυο-τρεις παίκτες. Επομένως, δεν είναι μόνο ο Ναβάρο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γ Πρίντεζης, Φαβορί, Μπάρτσα,g printezis, favori, bartsa