Η Ακρόπολη δεν πρέπει να κλείνει

Αδιανόητο χαρακτήρισε το αναπληρωτής Υπουργός, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας το γεγονός η Ακρόπολη, «το έμβλημα της Ελλάδος», όπως είπε, να μένει κλειστό υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Η Τρόικα του 9.84» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και τον Νεκτάριο Νώτη, «δόθηκαν εξηγήσεις και διαπιστώθηκε

ότι δεν υπήρχε δόλος από πλευράς των εργαζομένων».

Παράλληλα, επισήμανε ότι, «ούτε το Δημόσιο είναι συνεπής εργοδότης σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων όπως προκύπτουν από το νόμο» και διαβεβαίωσε πως «δεν θα επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο. Από τούδε και στο εξής», πρόσθεσε, «θα εφαρμοστεί η νομοθεσία και από τις δύο πλευρές. Και από πλευράς του Υπουργείου θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξουν προϋποθέσεις για στοιχειώδεις προϋποθέσεις προστασίας των εργαζομένων σε συνθήκες καύσωνα».

Σχετικά με τις περικοπές, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Ειδικών Γραμματειών στο Υπουργείο Πολιτισμού αυτές ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ωστόσο, όπως είπε, μια πλήρης εικόνα για το σύνολο των περικοπών ενόψει Μεσοπρόθεσμου, θα υπάρχει σε μια εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα