Η απίστευτη περιπέτεια του Μ. Μπράμπαντ

Την απίστευτη περιπέτεια υγείας που έζησε μετά τον εμβολιασμό του κατά του κίτρινου πυρετού με το εμβόλιο Stamaril, τον Απρίλιο του 2011, σε κλινική της Αθήνας κι ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με τη Unicef στην Ακτή Ελεφαντοστού, διηγείται στο βιβλίο του «Malcolm is a Little Unwell», ο πρώην ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.

Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ

μίλησε στην «Καθημερινή» για τα όσα βίωσε με υψηλούς πυρετούς και ψυχωσικά επεισόδια. Ο Μπράμπαντ πίστευε ότι είναι ο Μεσσίας (μεταξύ άλλων έγραψε στους προϊσταμένους του στο BBC ότι τους συγχωρεί για τις αμαρτίες τους), «έβλεπε» το kindle του να αιωρείται στο δωμάτιο, έκλαιγε γοερά από συγκίνηση παρακολουθώντας τον βασιλικό γάμο στην τηλεόραση, σηκωνόταν να χαιρετήσει στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε ένστολο στην οθόνη και άλλα πολλά. «Και τα χειρότερα έπονταν», λέει ο ίδιος. «Ολα αυτά χωρίς ανάλογο ιστορικό στην οικογένεια, χωρίς καμία άλλη εξήγηση».

Η οικογένεια έφυγε άρον άρον από την Αθήνα για την Αγγλία αναζητώντας εξειδικευμένη ψυχιατρική αντιμετώπιση. Ομως ούτε η νοσηλεία του στο νοσοκομείο του Ιπσουιτς είχε αποτέλεσμα. Η Τρίνε τότε σκέφτηκε ότι το ήρεμο περιβάλλον της πατρίδας της, Δανίας, θα ήταν το καλύτερο γιατρικό. Ηταν παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην ψυχιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, όταν ο Μπράμπαντ πιστεύοντας ότι είναι ο Σατανάς έδενε τη ζώνη γύρω από το λαιμό του για να γλιτώσει τον πλανήτη από τον εαυτό του...

Ενώ έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για πλήρη αποθεραπεία, ο Μάλκολμ Μπράμπαντ ακόμα παιδεύεται με τις αναμνήσεις. «Δυσκολεύομαι ακόμα και να διαβάζω το βιβλίο μου». Από την ηλεκτροσπασμοθεραπεία, η μνήμη του παρουσιάζει κενά.

Μπράμπαντ vs Sanofi Pasteur

Ο Μπράμπαντ και η σύζηγός του έχουν ξεκινήσει αγώνα κατά της
παρασκευάστριας εταιρίας, η οποία υποστηρίζει ότι από έρευνα που έχει διεξαγάγει δεν προκύπτει σύνδεση του Stamaril και ψυχωσικών επεισοδίων, χωρίς να δέχεται να αποκαλύψει τα σχετικά στοιχεία.

Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, η Sanofi Pasteur ανέφερε στην Daily Telegraph ότι έχουν υπάρξει «λιγότερες από δέκα» υποθέσεις που σχετίζουν το συγκεκριμένο εμβόλιο με ψυχικές διαταραχές, «καμιά εκ των οποίων δεν έχει οδηγήσει σε καταγγελία».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα