Η ΑΤΕ στην διαπραγμάτευση με την τρόικα

Μια από τις σημαντικότερες εκκρεμότητες στο τραπεζικό πεδίο, σύμφωνα με την τρόικα, φαίνεται να είναι το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας και θα τεθεί άμεσα στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Αυτό το μήνυμα πέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα
τις προηγούμενες μέρες στις επαφές που είχαν οι δύο πλευρές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα τεθεί επί τάπητος άμεσα στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, που παραμένουν στην Αθήνα και έχουν κλείσει ραντεβού με αρκετές τράπεζες και με την Τράπεζα της Ελλάδος, που θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες.

Κεντρικό σημείο αναμένεται να είναι η άρση των επιφυλάξεων των δανειστών να χρηματοδοτήσουν την τράπεζα, δηλαδή να μετάσχει κανονικά στην ανακεφαλαιοποίηση και να συνεχίσει τη λειτουργία της. Σε περίπτωση που δεν αρθούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να τεθούν τα διάφορα εναλλακτικά σενάρια μεταξύ των οποίων:

- Διάσπαση της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα στο πρότυπο της Proton Bank. Η τρόικα φέρεται να προκρίνει την απορρόφηση της «καλής» τράπεζας από άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κατά προτίμηση υπό κρατικό έλεγχο.

- Κλείσιμο και εκκαθάριση, σενάριο που όμως αναμένεται να συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις.

Το ζήτημα φέρεται ότι τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον Γ. Προβόπουλο.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα