Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο

Η ψήφιση των μέτρων λιτότητας και οι σκηνές βίας στην Αθήνα και σήμερα σε πρώτο πλάνο και στις ηλεκτρονικές σελίδες των διεθνών ΜΜΕ.

Ενδεικτικό το ρεπορτάζ του BBC: «Οι Έλληνες βουλευτές υπερψήφισαν τα μέτρα λιτότητας την ώρα που διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία έξω από το Κοινοβούλιο». 

Financial Times:

«Η Ελλάδα περνάει τα μέτρα λιτότητας - την ίδια ώρα η βία μαίνεται έξω από το Κοινοβούλιο».

Guardian: Στο ίδιο κλίμα και η βρετανική Guardian, σημειώνει ότι «με τους Ευρωπαίους ηγέτες να ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει είτε να συνεργαστεί είτε να φύγει από το ευρώ, τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας και ο Πρωθυπουργός Παπαδήμος, επικαλέστηκαν σενάρια Αποκάλυψης στην περίπτωση που τα μέτρα δεν περνούσαν». Και το ρεπορτάζ συμπληρώνει: «τα μέτρα πέρασαν αλλά οι σκηνές της βίας και των ταραχών στους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τελικά την άγρια λιτότητα». Και προσθέτει ότι «η χώρα, που διανύει το 5ο έτος ύφεσης έχει πολύ μικρές πιθανότητες να σταματήσει μια απότομη καταβύθιση του επιπέδου ζωής των πολιτών».

Telegraph: «Το ελληνικό Κοινοβούλιο περνάει το κρίσιμο πακέτο μέτρων ενώ η χώρα φλέγεται». Και αναφέρει ότι οι θυσίες που περιγράφονται στο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας έχουν εξαγριώσει τα συνδικάτα και τους εργαζομένους, την ώρα που οι γερμανικές απαιτήσεις για ακόμα σκληρότερα μέτρα προκαλούν την λαϊκή οργή.  

Le Monde: «Oι Έλληνες βουλευτές υιοθετούν τα μέτρα λιτότητας ενώ το κέντρο της Αθήνας γίνεται το θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που αντιδρούν - το κέντρο της Αθήνας παρανάλωμα της φωτιάς».

Βloomberg: «Οι Έλληνες βουλευτές εγκρίνουν τα σκληρά μέτρα, μια νίκη για τον Παπαδήμο, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων - ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος κέρδισε την έγκριση του Κοινοβουλίου για τα μέτρα λιτότητας, προκειμένου να διασφαλίσει το διεθνές δάνειο - την ίδια ώρα, διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία και έβαζαν φωτιά σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας». 

Wall Street Journal: «Η Ελλάδα υπερψηφίζει τις σαρωτικές περικοπές -- την ίδια ώρα, η βία συγκλόνισε για ακόμη μια φορά τους δρόμους της Αθήνας.

Ενδιαφέρον έχουν οι γερμανικές εφημερίδες. Η tabloid Bild βγαίνει σήμερα με το τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η Αθήνα καίγεται - Το Κοινοβούλιο ενέκρινε το πακέτο λιτότητας - μοιραία νύχτα για την Ελλάδα - βροχή από μολότοφ - περισσότερα από 150 κτίρια στις φλόγες», και συνεχίζει: «Μετά από ώρες έντονης συζήτησης, η Σωτηρία: Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το αμφιλεγόμενο πακέτο λιτότητας. Ωστόσο, η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, επισκιάστηκε από την μεγαλύτερη διαδήλωση που γνώρισε η χώρα κατά το διάστημα που υπάρχει η ιστορία με το χρέος».

Η Suddeutche Zeitung δεν παραλείπει να αναφέρει ότι μεταξύ των σκληρών μέτρων λιτότητας είναι και η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, κάτω από τα 590 ευρώ, ενώ μέχρι το 2015 θα πρέπει

Keywords
Τυχαία Θέματα