Η «Εναλλακτική τρόικα» των Ευρωσοσιαλιστών

Τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Σε πολιτικό επίπεδο οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές προσανατολίζονται να συγκροτήσουν μια «εναλλακτική τρόικα» αποτελούμενη από πρώην υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης για να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα χθες ανακοίνωσε ότι οι Σοσιαλιστές σκοπεύουν να στείλουν άμεσα στην Αθήνα

τριμελή ομάδα - μια «εναλλακτική τρόικα», όπως τη χαρακτήρισε.

Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι η ομάδα θα αποτελείται και από πρώην υπουργούς Οικονομικών χωρών της ευρωζώνης, αλλά και από οικονομολόγους - πολιτικά στελέχη ή μη - που έχουν βαθιά γνώση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι εξετάζεται η συμμετοχή στην ομάδα πρώην υπουργών Οικονομικών του Λουξεμβούργου ή του Βελγίου, καθώς και της Περβένς Μπερές, γαλλίδας σοσιαλίστριας, προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Στόχος της σκιώδους τρόικας είναι να πραγματοποιήσει συναντήσεις στην Αθήνα με φορείς και παράγοντες και να προχωρήσει σε ουσιαστική παρέμβαση, χαράσσοντας ένα εναλλακτικό σχέδιο διάσωσης, βασισμένο στην ανάπτυξη και στην απασχόληση και όχι στην αυστηρή λιτότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα