Η επόμενη μέρα

Αγανάκτηση και οργή προκαλούν οι εικόνες καταστροφής στο κέντρο της Αθήνας μετά τα χθεσινά έκτροπα από τη δράση κουκουλοφόρων. Σοκ προκαλεί για την δράση και τον ρόλο των «γνωστών - αγνώστων», η μαρτυρία του Γιώργου Στεργιάκη στον «ΑΘΗΝΑ 9,84», ιδιοκτήτη του κινηματογράφου ΑΣΤΥ, που προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Την εκτίμηση ότι οι ταραξίες

που πρωτοστάτησαν στα χθεσινά επεισόδια επιδίωξαν να υπάρξουν θύματα, εξέφρασε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα,τόνισε ότι βασική προτεραιότητα στο σχεδιασμό της Αστυνομίας ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα επεισόδια, ενώ ανέφερε ότι η Νομική ήταν το στρατηγείο των κουκουλοφόρων απ' όπου πραγματοποιήσουν τις εξορμήσεις τους.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ οι συλληφθέντες έίναι 79, εκ των οποίων 53 Έλληνες και 26 αλλοδαποί, μεταξύ αυτών 3 ανήλικοι. Σε 92 ανέρχονται οι προσαχθέντες.

Κατά τη συν/ξη τύπου ο αρχηγός της πυροσβεστικής Παναγιώτης Μπονάτσος, ανέφερε ότι 16 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε πυρκαγιά σε υποκατάστημα τράπεζας και μετά από μεγάλες προσπάθειες αποφεύχθη -όπως είπε -μια νέα περίπτωση Μαρφίν . Έκανε λόγο για 65 μεγάλες πυρκαγιές εκ των οποίων 28 σε καταστήματα, 20 σε τράπεζες και 2 σε κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων, ενενήντα τρία κτίρια της πόλης καταστράφηκαν, ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Μεταξύ αυτών σοβαρές καταστροφές υπέστησαν 9 ιστορικά οικοδομήματα . Συνεργεία του Δήμου έχουν συγκεντρώσει 30 τόνους πέτρες και μάρμαρα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ανέφερε ότι εξετάζονται διευκολύνσεις των δημοτικών τελών για όσες εμπορικές επιχειρήσεις επλήγησαν .

Τα κλιμάκια εμπειρογνωμόνων του ΕΒΕΑ καταμέτρησαν 170 πληγείσες επιχειρήσεις με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ .

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία στον Αθήνα 9,84 του ιδιοκτήτη του κινηματογράφου ΑΣΤΥ, Γιώργου Στεργιάκη ο οποίος αποκάλυψε ότι τον πλησίασαν κουκουλοφόροι, και του ζήτησαν χρήματα, για να μην καταστρέψουν το χώρο. Ολοσχερή καταστροφή υπέστη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, στην οδό Παν/μίου.

Να γνωρίζουν τα καθάρματα που διέλυσαν την πόλη και την αγορά πως όταν έρθει η ώρα, θα τους κατεβάσω τις κουκούλες , τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ Σαμαράς πρόσθεσε πώς πρέπει να βγουν οι κουκούλες για να δούμε όχι μόνο ποιοι είναι αλλά και ποιοι κρύβονται από πίσω τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα