Η Γαλλία τιμά τον Αλεξάκη

Στον «πιο... Γάλλο» από τους Έλληνες συγγραφείς, τον Βασίλη Αλεξάκη απονέμεται το Βραβείο Γαλλικής Γλώσσας 2012.

Αυτό αποφάσισε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία η Επιτροπή της Γαλλικής Γλώσσας στην οποία προεδρεύει ο ακαδημαϊκός Ντανιέλ Σαλενάβ και η οποία απαρτίζεται από μέλη της Γαλλικής Ακαδημίας και της Ακαδημίας Γκονκούρ, συγγραφείς και δημοσιογράφους.

Το συγκεκριμένο Βραβείο δημιουργήθηκε

το 1986 από τον Δήμο της Μπριβ και ανταμείβει για το σύνολο του έργου της μια προσωπικότητα από το χώρο των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών, η οποία έχει προσφέρει, μέσα από το έργο της ή τις πράξεις της στην ανάδειξη της ποιότητας και της ομορφιάς της γαλλικής γλώσσας.

Το έργο του Βασίλη Αλεξάκη μοιράζεται ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς τους οποίους έχει ενστερνιστεί ο συγγραφέας και το οποίο εισάγει τον αναγνώστη στην καρδιά της προσωπικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας του Ανθρώπου.

Το Βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, και θα απονεμηθεί στον Βασίλη Αλεξάκη σε επίσημη τελετή, η οποία θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου στην Έκθεση Βιβλίο της Μπριβ. Την Έκθεση, η οποία διαρκεί ως τις 11 Νοεμβρίου θα προεδρεύσει ο Ερίκ Ορσενά, της Γαλλικής Ακαδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα