Η Κ. Μπατζελή στον ΑΘΗΝΑ984

H βουλευτής του ΠαΣοΚ, Κατερίνα Μπατζελή, μίλησε στις 28/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο. Για την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή, τη δημιουργία νέων κομμάτων και πιθανότητα συγκυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Παραίτηση υπουργού παραμονές Συνόδου Κορυφής, νομίζετε ότι ήταν δόκιμη πρακτική , δεν μπορούσε να περιμένει δυο τρεις μέρες ο κ. Παπουτσής;

Κ. Μπατζελή:
«Δεν πιστεύω ότι κανένας υπουργός της σημερινής κυβέρνησης στη φάση που βρισκόμαστε δεν θα έβρισκε ποτέ την κατάλληλη στιγμή για να παραιτηθεί, για να θέσει τον εαυτό του στην πορεία διεκδίκησης της προεδρίας του κινήματος. Όποιο υπουργείο και αν είχε ο υποψήφιος, ποτέ δεν θα είναι η στιγμή κατάλληλη για να καταθέσει την υποψηφιότητα του. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχουν πέραν του ενός υποψηφιότητες για την εκλογή του νέου προέδρου, γιατί με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η εγκυρότητα της διαδικασίας αυτής... Προφανώς μέσα στο ΠαΣοΚ υπάρχουν πάρα πολλές υποψηφιότητες ή υποψήφιοι, οι οποίοι θα ήθελαν να αναλάβουν την αρχηγία. Σε ένα κόμμα όμως όπως το ΠαΣοΚ και μάλιστα μεσούσης της οικονομικής αλλά και πολιτικής κρίσης θα ακούγονται και θα διαμορφώνονται τάσεις, οι οποίες θα εξελίσσουν το ΠαΣοΚ ή θα δημιουργούν δορυφορικά κόμματα τα οποία και αυτά σε μία συνολική εξέλιξη μπορεί να παίξουν ένα ρόλο... Το ποιος θα διαχειριστεί  σε μια περίοδο κρίσης του πολιτικού συστήματος και κρίσης της Κεντροαριστεράς είναι σε δεύτερη μοίρα. Αυτό το οποίο υπερέχει είναι η εγκυρότητα, η διαφάνεια, η σοβαρότητα και να μην υπάρχει διάσπαση του πολιτικού χώρου μετά την εκλογή του νέου προέδρου».

* Για την δημιουργία νέων κομμάτων:

«Μπορεί να υπάρχουν παρά πολλά μικρά κόμματα, τα οποία δεν θεωρώ ότι θα έχουν τελική κατάληξη στη Βουλή. Αυτό είναι εντελώς αρνητικό ιδιαίτερα στη σημερινή φάση. Ευελπιστώ ότι στην προεκλογική περίοδο θα γίνει μία συσπείρωση γύρω από τα παραδοσιακά κοινοβουλευτικά κόμματα, διότι μια πολυδιάσπαση, αυτή την στιγμή, θα σημαίνει ενίσχυση των άκρων...».

* Για πιθανότητα συγκυβέρνησης:

«Εφόσον κλειδώσει όλο το πακέτο του μνημονίου στα πλαίσια τα λογικά, προφανώς θα υπάρχει η δυνατότητα μιας συγκυβέρνησης. Τώρα το ποιος θα κληθεί να ζητήσει την εντολή ευελπιστούμε και μαχόμαστε ώστε το ΠαΣοΚ να είναι αρκετά ισχυρό, για να είναι στο πεδίο της δράσεως και της διαπραγμάτευσης».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα