Η Μ. Αποστολάκη και ο Ευ. Αντώναρος στον ΑΘΗΝΑ984

Στην εκπομπή του «ΑΘΗΝΑ 9.84», «Αθήνα Σήμερα», η Νόνη Καραγιάννη συνομίλησε με την υποψήφια βουλευτή του ΠαΣοΚ στη Β' Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη και τον Ευάγγελο Αντώναρο, υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

* Για το debate των πολιτικών αρχηγών που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά από το 1996:

Ε.
Αντώναρος: «Το 2009 είχα την ευθύνη της διακομματικής επιτροπής και για τις ευρωεκλογές και για τις εθνικές εκλογές (σ. σ. για τα debate). Είχαμε διαπιστώσει όλα τα κόμματα ότι ο τρόπος με τον οποίο γινόταν το debate, δεν είναι αυτός που δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να καταλάβουν ποιες είναι οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών. Ήταν μακρόσυρτοι διάλογοι, ατέλειωτες οι ώρες. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τους πολίτες να είναι τρεις και τρεισήμισι ώρες τότε, με έξι πολιτικούς αρχηγούς, μπροστά στις τηλεοράσεις. Αν γινόταν αυτό που έγινε εκείνη τη φορά, τώρα θα φτάναμε στις πέντε και πεντέμισι ώρες...
Δεν είχε τόση τηλεθέαση όσο νομίζουμε και διαπιστώναμε ότι πολύ γρήγορα οι τηλεθεατές έκλειναν τις τηλεοράσεις. Άλλωστε αυτό δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο... Είχαμε ζητήσει τότε δύο debate, γιατί πιστεύαμε ότι αυτά τα τετ - α -τετ είναι και πιο αποτελεσματικά. Τώρα, γιατί το ΠαΣοΚ βρίσκει ότι αυτό δεν γίνεται και προσπαθεί να ρίξει  την ευθύνη στον κ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος νομίζει ότι όλα θα κριθούν σε ένα debate. Όλα κρίνονται από αυτά που έχει εισπράξει ο πολίτης εδώ και εβδομάδες και μήνες και δυόμισι χρόνια, από τα δύο κόμματα. Και ας μη προσπαθεί το ΠαΣοΚ να κρατηθεί από επιχειρήματα, τα οποία δεν έχουν καμία βάση».

Μ. Αποστολάκη: «Είναι προφανές ότι σε αυτές τις εκλογές δεν θα κριθούν όλα από το debate. Είναι όμως πολύ αποκαλυπτικό το γεγονός ότι αυτό το debate το απέφυγε ο κ. Σαμαράς με όλες τις δυνάμεις του και με όλες τις στρεψοδικίες που θα μπορούσε κανείς να επινοήσει. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημείο για να προβληματιστεί ο πολίτης, όχι μόνο γιατί ανατρέπεται μια κουλτούρα δεκαετιών, μια παράδοση και ευρωπαϊκή -σε ό,τι αφορά την προεκλογική περίοδο-, για την αναμέτρηση των υποψηφίων πρωθυπουργών, που αν γινόταν θα έσπαγε αυτή τη στιγμή κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης. Αλλά, γιατί σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όταν υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος επιμένει στην αυτοδυναμία του, ο οποίος ακόμα και τώρα που η χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμες στιγμές, δεν διστάζει να πει ότι θα την σύρει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός και ο ίδιος αυτός άνθρωπος διστάζει, δειλιάζει, αποφεύγει το αυτονόητο...».

Ν. Καραγιάννη: Αντιλαμβάνομαι ότι το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία στόχευσαν ως εκλογικό δίλημμα για την αναμέτρηση της Κυριακής, το ποια κυβέρνηση θα διαχειριστεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε τα 2,5 - 3 χρόνια στη χώρα μας... Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα διακύβευμα -που τίθεται από τα κόμματα της αριστεράς και ορισμένα νεοπαγή κόμματα στο χώρο της κεντροδεξιάς, δεξιάς, ακροδεξιάς-, «μνημόνιο - αντιμνημόνιο». Με
Keywords
Τυχαία Θέματα