Η Μ. Γιαννάκου στον ΑΘΗΝΑ984

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, μίλησε στις 24/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Οι επιστολές του κ. Σαμαρά, χθες, άλλαξαν το κλίμα και μπορούμε να λέμε ότι είναι μάλλον κλειδωμένη η έκτη δόση;

Μ. Γιαννάκου: «Όσον αφορά στον κ. Σαμαρά, ναι. Δεν ξέρω αν ανακαλύψουν άλλα πράγματα, αλλά δε νομίζω. Αυτά που
γράφει ο κ. Σαμαράς στην επιστολή του, τα έχει κάνει εμπράκτως...
Τις υπογραφές και τις επιστολές τις ζήτησε η Γαλλία. Η Γαλλία έβαλε πρώτη (σ. σ. στο τραπέζι) το θέμα αυτό. Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει πια άλλη πίεση στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Έλεος, δηλαδή...
Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι με το βλέμμα στραμμένο προς τα έξω. Εθνικό του καθήκον ήταν και το έκανε ο κ. Σαμαράς. Βεβαίως, ενοχλήθηκε και ενοχληθήκαμε και εμείς και εγώ ενοχλήθηκα... Δραματοποιήθηκε και από τον Τύπο (σ. σ. η υπογραφή του κ. Σαμαρά). Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Σαμαράς έκανε πολύ καλά».

Δημοσιογράφος: Είναι αλλαγή σελίδας σε μια αντιμνημονιακή πολιτική, από εδώ και πέρα;

Μ. Γιαννάκου: «Όχι. Θίγει μέσα ότι πολλές πολιτικές δεν είναι επιτυχημένες. Μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των αποφάσεων, μπορούν να γίνουν κάποιες αλλαγές».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει στο Ευρωκοινοβούλιο ανοιχτή συζήτηση για το χρόνο των εκλογών στην Ελλάδα;

Μ. Γιαννάκου: «Όχι. Έχει αποφασιστεί, καταρχήν, μία ημερομηνία από τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων και από εκεί και πέρα, θα κριθεί από τα πράγματα. Δηλαδή, αν χρειαστεί μια εβδομάδα παραπάνω, θα πει κανείς όχι; Πάντως στο άμεσο μέλλον πρέπει να γίνουν εκλογές, γιατί οι αλλαγές αυτές που έγιναν, χρειάζονται πολιτική νομιμοποίηση... Είναι σωστό να υπάρχει αυτή η ημερομηνία ως ορόσημο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα