Η Μ. Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στις 25/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου της Ελλάδας :

«Έξω δεν υπάρχει πάντα και το βλέπουμε εμείς καθημερινά διάθεση για μεγάλες αλλαγές. Ακόμα και αυτό που θεωρείται μέχρι τώρα σίγουρο, δηλαδή η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής, δέχεται πολλές αρνητικές κριτικές, γιατί στην πράξη -και αυτή είναι
μια πραγματικότητα-, η παράταση αυτή σημαίνει μεγαλύτερο φορολογικό βάρος για τους πολίτες των κρατών της ευρωζώνης, οι οποίοι αυτή την στιγμή βοηθούν και δανείζουν στην Ελλάδα και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ότι η νέα συμφωνία πρέπει να περάσει και από τα εθνικά κοινοβούλια».
* Για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Δημοσιογράφος: Το γεγονός ότι δεν εκπροσωπείται η χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, εκτιμάτε ότι θα μπορούσε να είναι μια χαμένη ευκαιρία για να οριοθετηθούν και οι προθέσεις και οι φιλοδοξίες και οι επιδιώξεις των μεν και των δε;

Μ. Κοππά: «Δεν θέλω να το πιστεύω. Από την άλλη διακρίνουμε μια απογοήτευση από ευρωπαϊκής πλευράς. Περίμεναν με πολύ ενδιαφέρον αυτήν την πρώτη συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση και για αυτό ακριβώς και η τρόικα δεν φτάνει στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα. Περιμένει να έχει πραγματικά να αντιμετωπίσει τη νέα πολιτική ηγεσία και όχι αντ' αυτών. Δεν θα έλεγα ότι είναι χαμένη ευκαιρία. Σίγουρα η σύνοδος είναι σημαντική...».

* Για τη νέα κυβέρνηση:

«Έχει σαφές το στίγμα της Νέας Δημοκρατίας που είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. Προσωπικά, θα ονειρευόμουν μια Εθνική Ελλάδος. Δηλαδή, ό,τι καλύτερο έχουμε ως χώρα σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο, μια  τέτοια ομάδα θα ήθελα να δω σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Θα ήθελα να δω ό,τι καλύτερο διαθέτει αυτή η χώρα σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο να είναι στη μάχη και σε αυτόν τον αγώνα. Δεν έχω την αίσθηση ότι αυτό είναι αυτό που έχουμε. Είναι ένα αποτέλεσμα συμβιβασμών. Ελπίζω για το καλύτερο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα