Η «μάχη» του Μάντσεστερ

Το Μάντσεστερ χωρίζεται σήμερα σε δύο «στρατόπεδα» και μπορεί η Γιουνάιτεντ να είναι στο +15 και να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, αλλά στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», μαζί με τη Σίτι, θα γίνει μάχη για το γόητρο στις 22.00-Novasports 2.

Με όσους βαθμούς διαφορά κι αν πάρει το φετινό πρωτάθλημα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ήττα σοκ με 6-1 από τη «μισητή» συμπολίτισσα, Σίτι, την περσινή περίοδο, δύσκολα σβήνεται και η φετινή εξέλιξη στην Πρέμιερ Λιγκ αποτελεί μια πρώτης τάξεως εκδίκηση των
«κόκκινων διαβόλων» για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο περσινός τίτλος.

Με νίκη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανοίγει την «ψαλίδα» στην κορυφή στους 18 βαθμούς. Αν γίνει αυτό, τότε οι 19 φορές Πρωταθλητές Αγγλίας θα πρέπει να μαζέψουν άλλους τέσσερις πόντους από τα έξι εναπομείναντα ματς της αγωνιστικής περιόδου για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τον τίτλο.

Αν η Σίτι πάρει τη νίκη, τότε μειώνει τη διαφορά στους 12 βαθμούς, συνεχίζει το μαθηματικό «κυνήγι», αλλά με την επίγνωση πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γουέιν Ρούνεϊ αναμένεται να επιστρέψει στην επίθεση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας απουσιάσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, λόγω του προβλήματος που είχε αποκομίσει στους προσαγωγούς από τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014.

Στη Σίτι, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έχει ιδιαίτερες ανησυχίες καθώς μόνο ο Τζακ Ρόντουελ είναι εκτός, αλλά θα είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με την Τσέλσι, στα ημιτελικά του Κυπέλλου, σε μια εβδομάδα.

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα - Ράφαελ, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Εβρά - Βαλένσια, Κάρικ, Γκιγκς, Νάνι - Ρούνεϊ, - Φαν Πέρσι

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ - Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Κομπανί, Κλισί - Νασρί, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα - Τέβεζ - Αγουέρο
Keywords
Τυχαία Θέματα