Η Μόσχα ανησυχεί για επίθεσεις σε διπλωμάτες

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη βαθιά της ανησυχία για την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη και δήλωσε ότι θεωρεί όλες τις επιθέσεις εναντίον διπλωματών "εκδηλώσεις τρομοκρατίας".

Μόσχα βλέπει τα γεγονότα στο Κάιρο και ιδιαίτερα στη Βεγγάζη, που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο τεσσάρων Αμερικανών διπλωματών, με βαθιά ανησυχία", αναφέρει σε ανακοινωσή του το

υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

"Καταδικάζουμε αποφασιστικά όλες τις επιθέσεις σε ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες και τους υπαλλήλους τους ως εκδηλώσεις τρομοκρατίας που δεν μπορούν να έχουν καμία δικαιολογία", τονίζει η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ στο Κάιρο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι ζήτησε από την αιγυπτιακή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον να προβεί στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ κατά των παραγωγών της ταινίας που επιτίθεται κατά του Προφήτη Μωάμεθ, σύμφωνα με το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Μόρσι ζήτησε από την αποστολή να λάβει "όλα τα νομικά μέτρα", μετέδωσε το πρακτορείο ΜΕΝΑ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο

Κάιρο χθες Τρίτη είχαν απαιτήσει από τον πρόεδρο να λάβει μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα