Η Ν. Βαλαβάνη στον ΑΘΗΝΑ984

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νάντια Βαλαβάνη, μίλησε στις 8/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Το grexit υποχωρεί, ο συμβιβασμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έρχεται...

Ν. Βαλαβάνη: «Η καλύτερη συμβουλή που έχει δοθεί αυτές τις ημέρες είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος είπε ότι η συζήτηση και οι ανεύθυνες εικασίες για grexit δεν βοηθούν πραγματικά. Κυρίως, το άλλο που ανέφερε, ότι θα πρέπει να είναι σε όλους σαφές ότι δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ.
Συμβουλές που δίνονται, ενώ δεν ζητήθηκαν και οι οποίες δίνουν στους Έλληνες την αίσθηση ότι δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για την μοίρα τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, πιθανότατα οδηγούν τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά των ακραίων δυνάμεων. Οι ακραίες δυνάμεις -από ό,τι καταλάβατε-, είμαστε εμείς. Και ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εν πάση περιπτώσει τα σενάρια τρόμου που το 2012 είχαν τα γνωστά αποτελέσματα στο τέλος, δεν φαίνεται να αποδίδουν σήμερα και μπορεί να έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα...».

* Για ενδεχόμενο εκλογών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή μη ύπαρξης συνεργασιών:

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αυτό έχει να κάνει με την εικόνα της Βουλής την επόμενη ημέρα. Τι είδους προγραμματικές συγκλίσεις θα μπορούν να υπάρξουν. Αν οι μόνες προγραμματικές συγκλίσεις που θα υπάρξουν είναι να διατηρηθεί το υπάρχον...».

Δημοσιογράφος: Έτσι και εσείς επενδύετε λίγο στον φόβο, ότι αν δεν ψηφίσετε ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μπορεί να πάμε πάλι σε εκλογές...

Ν. Βαλαβάνη: «Όχι. Ποτέ δεν θα ήθελα να βάλω διλήμματα εκβιαστικά ή άλλα. Λέω μια πραγματικότητα. Έχουμε ένα πρόγραμμα που είναι αυτό το οποίο μπορεί να σηκώσει μια κοινωνία γονατισμένη σήμερα, εφόσον η ίδια το θέλει και παλέψει για αυτό...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα