Η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

Έκπτωση έως και 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και εξόφληση σε έως και 60 δόσεις προβλέπει η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση πρόκειται να περιληφθεί στην υπό κατάρτιση νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση προβλέπει την εξόφληση των οφειλών ως εξής:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης
καταβολής.

β) Σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων.

γ) Σε 13-24 δόσεις, με απαλλαγή 75% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

δ) Σε 25-36 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60% των προσαυξήσεων.

ε) σε 37-48 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 45% των προσαυξήσεων.

στ) σε 49-60 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 25% των προσαυξήσεων.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα δίνεται προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης έως τις 31 Ιανουαρίου 2012, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα της υπό προϋποθέσεις επέκτασης της ρύθμισης και σε μεταγενέστερο χρόνο.

Με την υπαγωγή στη ρύθμιση θα δίνεται στον οφειλέτη αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας διάρκειας ενός μήνα και θα αναστέλλονται όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον του (πλην της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων η οποία θα συνεχίζεται και τα σχετικά ποσά θα συνυπολογίζονται στις δόσεις της ρύθμισης). Το ελάχιστο ποσό κάθε μηνιαίας δόσης, πλην της τελευταίας, μελετάται να είναι 300 ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα