Η πιο κρίσιμη ψηφοφορία

Διήμερο κρίσιμων εξελίξεων, μετά το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών, ενόψει της ψηφοφορίας, αύριο, στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου που αφορά στο νέο οικονομικό πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση που το συνοδεύει. Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, μιλώντας στη
Δημόσια Τηλεόραση τον τοποθέτησε στις αρχές της εβδομάδας, λέγοντας πως αποτελεί προσωπική επιλογή και ευθύνη του πρωθυπουργού. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και αύριο θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια. Θα περιλαμβάνει τρία κεφάλαια: το PSI, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν τη νέα σύμβαση.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Παντελής Καψής τόνισε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι «οι βουλευτές με τις επιλογές τους θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια».

«Πρέπει να κλείσουμε τα θέματα του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης άμεσα. Η άλλη λύση είναι η χρεοκοπία» σημειώσε ο κ. Καψής για να προσθέσει ότι υπάρχει ένας μεγάλος πυρήνας στην Ελλάδα που θέλει να είμαστε στην ευρωζώνη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τον Ιούνιο η όποια κυβέρνηση είναι θα πρέπει να πάρει εξίσου νέα σκληρά μέτρα για την εξοικονόμηση 11 δισ..
Keywords
Τυχαία Θέματα