Η Ρ. Μπασματζίδου στον ΑΘΗΝΑ984

Η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, Ρεβέκα Μπασματζίδου, μίλησε στις 29/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Με αφορμή την επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία στον υπουργό Οικονομικών και το οικονομικό επιτελείο για την πιθανή έλευση Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα,  μεταξύ άλλων, είπε:

«Στείλαμε αμέσως επιστολή στον Αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βενιζέλο,

τον αναπληρωτή υπουργό κ. Οικονόμου, τον υφυπουργό κ. Μουρμούρα και τον γενικό διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Χατζάκη. Ζητάμε να ακούσουμε τις απόψεις τους. Γιατί αν πραγματικά αληθεύουν όλα αυτά, μία με τις ιδιωτικές εταιρίες, μία ότι θα έρθουν ξένοι εφοριακοί, δε δημιουργείται κάποια μεγάλη αναστάτωση στους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες εφοριακούς; Και απαξίωση του κλάδου; Θέλουμε να βγουν να μας στηρίξουν και να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά πια...
Μια καλή συνεργασία είτε με Γερμανούς, Γάλλους δεν θα ήταν κακό. Αλλά αυτοί οι Γερμανοί που θα έρθουν εδώ με τι εργαλεία θα δουλέψουν; Η Ομοσπονδία διαχρονικά τονίζει ότι για να προχωρήσουν καλά οι εισπράξεις στην Ελλάδα θα πρέπει η πολιτεία να έχει να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία σε εμάς. Πρώτον, την πλήρη μηχανογράφηση. Περιμένουμε από το 2004 να ολοκληρωθεί το Data Center, το οποίο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί...».

Δημοσιογράφος: Το τελευταίο διάστημα γίνεται μια μεγάλη αναφορά στην έλλειψη εσόδων εξαιτίας αδυναμιών του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Εκτιμάτε ότι εσείς σαν ανθρώπινο δυναμικό δεν έχετε ευθύνη;

Ρ. Μπασματζίδου: «Εφαρμόζουμε τους νόμους που ψηφίζουν στη Βουλή και τις χιλιάδες εγκυκλίους που ερχόμαστε να εφαρμόσουμε. Τα δύο τελευταία χρόνια ήδη έχουν ψηφιστεί δεκατέσσερα φορολογικά νομοσχέδια και χιλιάδες εγκύκλιοι. Αν βγει σήμερα μια εγκύκλιος, αύριο πρέπει ο εφοριακός να καθίσει το βράδυ με ακουστικά στον ύπνο του, να ενημερωθεί και αύριο με χαμόγελο και ευγένεια να απαντήσει στο φορολογούμενο. Ζητάμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να συζητήσουν για ένα απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα. Και όχι κάθε υπουργός που  να τοποθετήθηκε από την ίδια πιθανόν κυβέρνηση να αλλάζει αυτά που θέσπισε ο προηγούμενος. Πρέπει πρώτον να ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση, δεύτερον να γίνει σωστή αξιολόγηση του προσωπικού. Έχει γίνει μόνο στα χαρτιά. Με το να κλείσει μια εφορία που θα κλείσει με το δεύτερο μνημόνιο τέλος του 2012, θα πρέπει να πάνε και όλα τα αρχεία. Δε θέλουμε να πάρουμε τους φακέλους και να τους πάμε στην εφορία που συγχωνεύεται. Θέλουμε όλα αυτά να γίνουν ηλεκτρονικά...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Αυτοκριτική κάνουμε οι εφοριακοί ακόμα και για τη διαφθορά και τη διαφάνεια. Η πολιτεία να δείξει εμπιστοσύνη στους Έλληνες εφοριακούς. Να πει μας έχει ή δεν μας έχει εμπιστοσύνη... Εδώ και δυόμισι έχει ξεκινήσει μια "λάσπη" που δεν έχει γίνει για κανέναν άλλο κλάδο. Ότι για όλα τα δεινά της πατρίδας μας φταίει ο εφοριακός κλάδος...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα