«Η Ρωσία να αναλάβει τις ευθύνες της»

Η Ρωσία πρέπει να αναλάβει τις "ευθύνες της για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια" δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Κάθριν Αστον, καθώς η πίεση αυξάνει προς τη χώρα αυτή για να πάψει να μπλοκάρει τις ενέργειες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν ασκήσει βέτο στα ψηφίσματα του ΟΗΕ που

επικρίνουν τη θανατηφόρα καταστολή των αντιπάλων του καθεστώτος από τη συριακή κυβέρνηση, επειδή ανησυχούν ότι θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε στρατιωτική δράση παρόμοια με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

Η Ρωσία επίσης διατηρεί στενούς στρατιωτικούς δεσμούς με τη Συρία, έχοντας μόλις παραδώσει μαχητικά αεροσκάφη αξίας 564 εκατομμυρίων δολαρίων στην Δαμασκό. Το Ρωσικό Ναυτικό έχει επίσης μια στρατηγική βάση εκεί.

"Οι παλιές συμμαχίες μπορεί να έχουν σημασία, αλλά η μοίρα του λαού της Συρίας έχει μεγαλύτερη σημασία", δήλωσε η Αστον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στις Βρυξέλλες.

"Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ρωσία χρειάζεται να αναλάβει σοβαρά τις ευθύνες της για τη διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια", πρόσθεσε.

"Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία διαφώνησε με την προσέγγιση της διεθνούς κοινότητας για τη Λιβύη", παραδέχτηκε η Αστον." Αλλά είναι επίσης σαφές ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το λαό της Συρίας να πληρώνει το τίμημα για διαφωνίες του παρελθόντος. Η Συρία είναι μια περίπτωση από μόνη της".

Keywords
Τυχαία Θέματα