Η τρόικα έρχεται στην Αθήνα

Στην Αθήνα καταφθάνει σήμερα η τρόικα, με το «καυτό» ραντεβού των επικεφαλής της τριμερούς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με κυβερνητικά στελέχη συνεχίστηκαν ως αργά χθες το βράδυ για την αποκρυστάλλωση των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ

για την επόμενη διετία. Στο επίκεντρο παραμένει η ανεύρεση περίπου 3 δισ. ευρώ που υπολείπονται ώστε να ολοκληρωθεί ο κατάλογος που θα παρουσιαστεί στην τρόικα. Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα αναμένεται να κλείσουν ως την Πέμπτη το μεσημέρι, οπότε και έχει οριστεί νέα  συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, ώστε να λάβουν και την τελική τους έγκριση.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με το κλιμάκιο της τριμερούς.

Σήμερα εξάλλου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί ο κατάλογος των πρώτων 20 οργανισμών του Δημοσίου που συγχωνεύονται, με στόχο να φθάσουν σε σύνολο, τους 225 φορείς.

Εντός των ημερών αναμένεται και ο κατάλογος με την καταγραφή των ακινήτων που ανήκουν σε υπουργεία, με στόχο την περιστολή δαπανών από ενοίκια, ένα ποσό που το οικονομικό επιτελείο εκτιμά, ότι θα αγγίξει τα 700 εκατομμύρια το χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα