Ικανοποιημένος από την εμφάνιση Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε «πολύ υπερήφανος» για τον Τζο Μπάιντεν μετά την επίδοσή του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των αντιπροέδρων χθες το βράδυ απέναντι από τον ρεπουμπλικανό Πολ Ράιαν.

«Θέλω να υπογραμμίσω πως ο Τζο Μπάιντεν ήταν εξαιρετικός απόψε», δήλωσε ο πρόεδρος κατεβαίνοντας από το προεδρικό αεροπλάνο, στο οποίο παρακολούθησε την τηλεμαχία.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος γι' αυτόν, ήταν πολύ καλός. Πιστεύω αληθινά ότι η βουλησή του να εργαστεί για τη μεσαία τάξη έγινε σαφής. Είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο

οποίος επέστρεφε στην Ουάσινγκτον έπειτα από προεκλογική επίσκεψη στο Μαϊάμι.

Ο Μπάρακ Ομπάμα διευκρίνισε επίσης πως δεν κατάφερε να μιλήσει παρά σύντομα στο τηλέφωνο με τον αντιπρόεδρό του αμέσως μετά το τέλος του ντιμπέιτ.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Πολ Ράιαν έδωσαν σκληρή μάχη γύρω από την εξωτερικήπολιτική και την οικονομία σ' ένα ζωηρό ντιμπέιτ, με τον Μπάιντεν να υπερασπίζεται επιθετικά τις πολιτικές της κυβέρνησης και να απορρίπτει τις επικρίσεις του Ράιαν.

Επιδιώκοντας να δώσει νέα ορμή στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών μετά την κακή επίδοση του προέδρου Ομπάμα στο ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας, ο Μπάιντεν βγήκε συχνά στην επίθεση.

«Με όλο τον οφειλόμενο σεβασμό, αυτά είναι ανοησίες», είπε ο Μπάιντεν όταν ο Ράιαν κατηγόρησε το Λευκό Οίκο ότι προβάλλει στον κόσμο μια εικόνα αδυναμίας των ΗΠΑ.

Όμως ο βουλευτής του Ουισκόνσιν Ράιαν, σχεδόν 30 χρόνια νεώτερος από τον πολύ έμπειρο αντίπαλό του, άντεξε καλά σε μια σειρά έντονων φραστικών αντιπαραθέσεων.

Ο Ράιαν αστειεύτηκε ότι ο Μπάιντεν, ο οποίος είναι γνωστός για τις γκάφες του, θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται ότι «μερικές φορές οι λέξεις δεν βγαίνουν με τον σωστό τρόπο».

Ο Μπάιντεν βγήκε από νωρίς στην επίθεση, προσφέροντας το συναίσθημα και τοπάθος τα οποία επικρίθηκε πως δεν είχε ο Ομπάμα στην τηλεμαχία της περασμένης εβδομάδας με τον ρεπουμπλικανό διεκδικητή της προεδρίας Μιτ Ρόμνεϊ.

Ο Ράιαν υπερασπίστηκε τις θέσεις του και οι δύο υποψήφιοιγια την προεδρία διέκοπταν συχνά ο ένας τον άλλο και μιλούσαν ταυτόχρονα.

Ο Μπάιντεν χαμογέλασε και γέλασε σαρκαστικά σε μερικάσημεία κατά το 90λεπτο ντιμπέιτ σε μια προφανή προσπάθεια να απορρίψει σχόλια του Ράιαν και αυτό μπορεί να μην γίνει καλά δεκτό από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Ο Ράιαν είπε πως οι Αμερικανοί βλέπουννα «ξηλώνεται» η εξωτερική πολιτική του Ομπάμα και ο Μπάιντεν επιτέθηκεστον Ρόμνεϊ χαρακτηρίζοντάς τον «μη προεδρικό» επειδή έδωσε μια συνέντευξη Τύπου για τη Λιβύη αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε η αμερικανική διπλωματική αποστολή και το φόνο του πρεσβευτή.

Οι Δημοκρατικοί υπολόγιζαν σε μια καλή επίδοση του Μπάιντεν για να δοθεί νέα ορμή στην εκστρατεία τους για το Λευκό Οίκο αφού η κακή επίδοση του Ομπάμα έδωσε στον Ρόμνεϊ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

«Κε Αν
Keywords
Τυχαία Θέματα