Ηλεκτροπληξία στον Αστακό

Ο αστακός ανέκαθεν αποτελούσε περιζήτητο -και γι' αυτό πανάκριβο έδεσμα- όμως δεν ήσαν λίγοι αυτοί που δυσκολεύονταν να τον απολαύσουν στο πιάτο τους, επειδή είχαν την ατυχία να τον δουν λίγο νωρίτερα να αρπάζεται από τη γυάλα του εστιατορίου για να καταλήξει ζωντανός στην κατσαρόλα. Τώρα, μια νέα συσκευή σχετικά ανώδυνης θανάτωσης του αστακού και κάθε άλλου συγγενικού είδους, όπως των καβουριών και των καραβίδων, εξαφανίζει τη βάρβαρη όψη της όλης διαδικασίας και επιτρέπει στις ευαίσθητες ψυχές επιτέλους να φάνε χωρίς ενοχές.
Η νέα συσκευή, με την ονομασία Crustastun, θανατώνει τους αστακούς, τα καβούρια και τα άλλα εδώδιμα μαλακόστρακα σχεδόν αστραπιαία με ηλεκτροπληξία, με μια και μοναδική εκπομπή ηλεκτρικού ρεύματος έντασης 1,5 αμπέρ. Η νέα τεχνολογία, που προβάλλεται ως η πιο ευσπλαχνική μέθοδος εξόντωσης θαλασσινών, επιδείχτηκε στο Κέντρο Διατροφικών Καινοτομιών στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». Η συσκευή σκοτώνει το ζώο μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (ανάλογα
Keywords
Τυχαία Θέματα