«Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» στην Αθήνα

Ως «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» έχει καθιερωθεί η 22α Σεπτεμβρίου και φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, στέλνει τα μηνύματα: «Ενισχύουμε την Αγορά της Αθήνας», «Στηρίζουμε τις Ελληνικές Επιχειρήσεις», «Προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα».

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν εκείνη την ημέρα να διατηρηθούν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι τις 19:00 και σε συνδυασμό με την «Εβδομάδα Χωρίς Αυτοκίνητο» θα δοθεί ένα εορταστικό κλίμα στην πρωτεύουσα και θα ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στην αγορά.

Επίσης, ζητούν να προσφερθούν δώρα στους
καταναλωτές και να καταχωρηθούν οι προσφορές στο «ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ»(www.pameathina.net) που δίνει τη δυνατότητα στους εμπόρους της Αθήνας να προβάλλουν δωρεάν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους στο διαδίκτυο, αλλά και μέσω ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα.

«Εδώ και εννέα χρόνια η 22α Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί να εορτάζεται, με πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, ως η «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου». Η φετινή «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου» λαμβάνει χώρα, χωρίς διάθεση εορτασμού αφού το εμπόριο  βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς ύφεσης που έχει στην κυριολεξία σαρώσει την ελληνική αγορά» τονίζει σε ανακοίνωσή ντου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και προσθέτει «οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, στο βαθμό που ήταν οι πλέον έκθετες στην κατάρρευση της οικονομίας μας. Από τους 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες οι 280.000 είναι έμποροι και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι φορολογούνται δύο φορές, μία στην πηγή που είναι η Μμε επιχείρησή τους και μία ως φυσικά πρόσωπα».

«Η στοχοποίηση, λοιπόν, και η εξόντωση του μικρομεσαίου εμπόρου δεν πρέπει να είναι το ζητούμενο, ούτε είναι η λύση για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η μόνη λύση είναι ένα νέο, απλό, δίκαιο, σταθερό και αυστηρό φορολογικό σύστημα, αλλά με ίσους όρους για όλους» καταλήγει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα