Ημέρα Γιορτής

Οι δραστηριότητες του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «H ΜΗΤΕΡΑ» μαζί με τα Παραρτήματά του: Αναρρωτήριο Πεντέλης, Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», θα γεμίσουν το σημερινό πρόγραμμα του Αθήνα 9.84. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, ο σταθμός της πόλης θα παρουσιάσει θέματα σχετικά με την υιοθεσία και τον θεσμό της αναδοχής, ενημερώνοντας παράλληλα για τις δράσεις του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο διοικητής του Ιδρύματος «Η Μητέρα» Δημήτρης

Βεζυράκης, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι του Κέντρου, καθώς και ανάδοχοι γονείς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό τον σκοπό.

Θα ακουστούν μεταξύ άλλων συγκινητικές μαρτυρίες γυναικών, όπως της κυρίας Αγγελικής,η οποία έχει μεγαλώσει 13 παιδιά με το θεσμό της αναδοχής. Επίσης, θα παρουσιαστεί η δουλειά του τμήματος «Ριζών», που ασχολείται με την αναζήτηση των φυσικών γονέων των παιδιών, αλλά και ο θεσμός της ιδιωτικής υιοθεσίας.

Την έρευνα παρουσιάζει η Νόνη Καραγιάννη και επιμελούνται οι δημοσιογράφοι Νίνα Κομνηνού, Ελευθερία Κουμάντου, Έλενα Μπρέγιαννη και Καλλιόπη Ασλανίδου.

Εξάλλου σήμερα, ο Αθήνα 9.84, ο οποίος και φέτος αγκαλιάζει τη θαρραλέα πράξη της αναδοχής κι αναδεικνύει το έργο του Κέντρου Προστασίας Η ΜΗΤΕΡΑ θα προσφέρει χριστουγεννιάτικο γεύμα για 280 συνανθρώπους μας, γονείς και παιδιά.

Η μεγάλη γιορτή για τις ανάδοχες οικογένειες και τα παιδιά που φιλοξενούν οργανώνεται την σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66, Θησείο). Όλοι μαζί παρέα, θα απολαύσουν θέαμα και ζωντανή μουσική, ενώ σε όλα τα παιδιά θα μοιραστούν δώρα - έκπληξη!

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι η δεύτερη χρονιά που ο σταθμός της πόλης «υιοθετεί» το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ», το οποίο αποτελεία έναν από τους κύριους φορείς Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα, όπου μέσω της αναδοχής και της υιοθεσίας απροστάτευτων, κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών, προσπαθεί να εξασφαλίσει για εκείνα μια ομαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη.

Η ψυχολόγος του ΜΗΤΕΡΑ Αργυρώ Γεωργακάκη τόνισε πως ο ιδρυματισμός ενός παιδιού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 6 μήνες, καθώς επηρεάζει αρνητικά όλη του την ανάπτυξη.
Keywords
Τυχαία Θέματα