Για την εγκληματικότητα

Τα ζητήματα της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας, σε εποχές κρίσης θα συζητηθούν στην ημερίδα που γίνεται σήμερα στις 6.30μμ στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.

Την ημερίδα, με θέμα «Πόλη, εγκληματικότητα και ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης» διοργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου «Η σύγχρονη εγκληματικότητα και η αντιμετώπισή της», το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Βασικοί

εισηγητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος θα μιλήσει για «Το πρόβλημα της βίας στην Αθήνα», η καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστίνα Ζαραφωνίτου με θέμα «Φόβος του εγκλήματος, θυματοποίηση και ποιότητα ζωής στο περιβάλλον της ελληνικής πρωτεύουσας», η Ιωάννα Τσίγκανου Διευθύντρια Ερευνών, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών για την «Οικονομική κρίση και εγκληματικότητα», ο Ιάκωβος Φαρσεδάκης Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πρόεδρος Νομικού Τμήματος Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου «Εγκληματολογική προσέγγιση του φαινομένου της σύγχρονης εγκληματικότητας στην Αθήνα» και ο Ελευθέριος Οικονόμου τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Επίτιμος Αρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, για την «Αντιμετώπιση της ανομίας στην πράξη».

Αρχικώς θα ακουστούν οι τοποθετήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Γιάννη Μιχελάκη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Άρης Τόλιος.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη μία εκ των εισηγητών, η Διευθύντρια Ερευνών του ΕΚΕ, Ιωάννα Τσίγκανου, εξέφρασε την άποψη ότι η έκθεση των πολιτών στη βία των όπλων της εποχής μας σχετίζεται μάλλον με την περιφρόνηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής παρά με την επίπτωση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα