ΙΜΚ: Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

Τις καλύτερες ταινίες των πέντε χρόνων που μετρά το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου παρουσιάζει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 11 με 21 Νοεμβρίου.

Το «London Greek Film Festival», του οποίου εμπνευστής είναι ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και καλλιτέχνης των νέων μέσων, Χρήστος Προσύλης, ξεκίνησε σαν πείραμα αλλά εξελίχθηκε

ως θεσμός. Η πορεία του άρχισε στην αίθουσα του Hellenic Centre στο κεντρικό Λονδίνο, το Νοέμβριο του 2008, και μετακόμισε το 2010 στα ατμοσφαιρικά Westbourne Studios δίπλα στο Portobello. Χρόνο με το χρόνο κέρδισε αναγνώριση και κύρος αποτελώντας μία ξεχωριστή μορφή έκφρασης της ελληνικής κινηματογραφικής φωνής στο εξωτερικό και ένα δυναμικό σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, καλλιτεχνών της κινούμενης εικόνας και των νέων μέσων, σεναριογράφων, παραγωγών, ηθοποιών και σινεφίλ, ενώ  παράλληλα, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία παρουσίασης νέων ταλέντων και τάσεων.  

Κάθε χρόνο υποβάλλονται στην επιτροπή του Φεστιβάλ δεκάδες σύγχρονες ταινίες από Έλληνες, Ελληνοκύπριους, ομογενείς από κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά και ξένους των οποίων η δουλειά έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Ταινίες με ποικίλο θεματικό υλικό από τις οποίες επιλέγονται εκείνες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος. Ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, video art και πειραματικές ταινίες, καθώς και σενάρια με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο που δίνουν το στίγμα εκείνου του νέου ελληνικού σινεμά  που αντιδρά, ελπίζει, διεκδικεί και ονειρεύεται. Κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου, διοργανώνονται αφιερώματα σε παλιότερους δημιουργούς και ειδικές προβολές, σεμινάρια, workshops και συζητήσεις ενώ ιδιαίτερη στιγμή της διοργάνωσης αποτελούν τα events, προγραμματισμένα ή αυθόρμητα που δίνουν, με μουσική και γεύσεις, μια ιδιαίτερη ελληνική νότα στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως και η απονομή των Βραβείων Οδυσσέας.  

Κυριακή  11 έως Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012
Προβολές: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και  Πέμπτη, στις 20:30, Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή,  στις 18:00
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Τιμές Εισιτηρίων: 3 ευρώ ενιαίο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC  εκτός από εκείνα στις περιοχές: Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία, Αγία Παρασκευή.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα των προβολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα