ΗΠΑ: Αγρυπνία για τα θύματα

Η Γκάμπριελ Γκίφορντς, η βουλευτής που τραυματίστηκε σοβαρά στην αιματηρή επίθεση στο Τουσόν της Αριζόνας τον Ιανουάριο του 2011, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για την πρώτη επέτειο του δράματος.

Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της η Γκίφορντς και ο σύζυγός της, o αστροναύτης Μαρκ Κέλι, παρέστησαν σε αγρυπνία στην γενέτειρά της μαζί με ακόμη περίπου χίλιους ανθρώπους.

Η 41χρονη Γκίφορντς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στις 8 Ιανουαρίου 2011. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανάμεσά τους και ένα εννιάχρονο κορίτσι.

Ο
δράστης Τζάρεντ Λάφνερ, που υποβάλλεται σε θεραπεία για σχιζοφρένεια, κρίθηκε από δικαστήριο ανίκανος να δικαστεί εξαιτίας της ασθένειάς του.

Η αγρυπνία ήταν μια από τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στην Αριζόνα και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μνήμη των θυμάτων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με την Γκάμπριελ Γκίφορντς και της εξέφρασε τον θαυμασμό του για το θάρρος και την αποφασιστικότητά της σε όλη τη διάρκεια της ανάρρωσής της.

Ο πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε πως οι σκέψεις του ίδιου και της οικογένειάς του, καθώς και όλων των Αμερικανών βρίσκονται κοντά στην Γκίφορντς και τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ τόνισε πως η βουλευτής αποτελεί παράδειγμα για όλη τη χώρα.

    
Keywords
Τυχαία Θέματα